Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Holland Colours boekt meer winst en omzet

Gepubliceerd op 4 jun 2019 om 19:34 | Views: 2.779

Holland Colours 16:36

103,00 0,00 (0,00%)

APELDOORN (AFN) - Holland Colours heeft boekjaar 2018/2019 afgesloten met meer winst op een hogere omzet. De producent van verfpigmenten profiteerde vooral van betere prestaties in Europa en Azië.

Al met al steeg de omzet van het bedrijf met 9 procent tot 91 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder. De winstmarge steeg met 6 procent ondanks aanhoudende tekorten van bepaalde ruwe materialen. De operationele kosten stegen op jaarbasis met 5 procent. De extra kosten waren volgens het bedrijf veelal eenmalig.

Onder de streep resteerde een bedrag van 6,1 miljoen euro. Dat was meer dan de 5,9 miljoen euro een jaar eerder. Het operationele resultaat viel met 8,8 miljoen euro 600.000 euro hoger uit dan een jaar eerder.

Holland Colours stelt dat het lastig is om een voorspelling over het lopende boekjaar te geven. Het bedrijf merkt op dat er geen signalen zijn van herstel over de huizenmarkt in de VS. Verder blijven belangrijke grondstoffen schaars. Het bedrijf kijkt evenwel positief vooruit maar waagt zich niet aan exacte voorspellingen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Holland Colours 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Holland Colours

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links