Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Chipbedrijf Infineon waarschuwt voor impact coronacrisis

Gepubliceerd op 4 mei 2020 21:40 | Views: 2.800

ASML 17:39

313,60 +5,70 (+1,85%)

INFINEON TECH.AG NA O.N. 06 aug

21,65 -0,17 (-0,78%)

NEUBIBERG (AFN) - Het Duitse chipconcern Infineon Technologies waarschuwt voor de impact voor de coronacrisis op de resultaten. De onderneming gaat voor het lopende boekjaar, dat loopt tot en met september, uit van een omzet van 7,6 miljard euro. Dat zou een daling op jaarbasis betekenen van 5 procent.

Infineon benadrukt dat de resultaten van het onlangs overgenomen Cypress Semiconductor bij die raming buiten beschouwing zijn gelaten. Voor dit onderdeel rekent Infineon op een omzet van 800 miljoen euro. Het bedrijf bouwt voor het beoogde totaalresultaat van 8,4 miljard dollar wel een marge van plus of min 5 procent in.

Volgens de chipmaker is het in de huidige tijd lastig om met een adequate voorspelling voor dit jaar te komen. De prognose valt en staat dan ook bij de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus. Daarbij wijst het Duitse bedrijf ook op de mate waarin het economieën lukt om weer op te starten. Ook de effectiviteit van overheidssteunprogramma's spelen daarin een rol, aldus de onderneming.

Marge

Verder rekent Infineon op een marge rond de 12 procent. Synergievoordelen zullen op de korte termijn volgens het bedrijf weinig effect hebben op de resultaten. Verder zal Infineon zijn beoogde investeringen iets terugschroeven. Het gaat er nu uit van 1,2 miljard tot 1,3 miljard euro uit te zullen geven.

Voor het lopende kwartaal rekent Infineon op een omzet, inclusief Cypress, van 1,9 miljard tot 2,3 miljard euro. De marge komt daarbij naar verwachting uit rond de 5 procent. In het kwartaal tot en met maart was de omzet van de onderneming bijna 2 miljard euro. De stijging met 4 procent komt voor rekening van alle divisies, aldus het bedrijf.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 60% zegt kopen 10 stemmen
INFINEON TECH.AG NA O.N. 78% zegt verkopen 9 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

INFINEON TECHNOLOGIES AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare