Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL haalt meer omzet uit pakketjes door corona

PostNL haalt meer omzet uit pakketjes door corona

DEN HAAG (AFN) - PostNL heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet uit de levering van pakketjes behaald, geholpen door de coronacrisis. Door de virusuitbraak en de maatregelen om de ziekte tegen te gaan bestelden mensen vaker online en had het bedrijf het dus drukker met het afleveren van spulletjes aan huis.

De totale omzet van PostNL bedroeg 701 miljoen euro tegen 684 miljoen euro een jaar eerder. Bij de pakkettendivisie steeg de omzet naar 414 miljoen euro van 398 miljoen euro vorig. Volgens PostNL was in maart een volumegroei van ruim 11 procent te zien bij pakketten. In het hele eerste kwartaal bedroeg de volumegroei 2,8 procent.

De genormaliseerde winst van PostNL kwam uit op 15 miljoen euro van 30 miljoen euro een jaar geleden. Het bedrijf streeft naar een onderliggende winst van 110 miljoen tot 130 miljoen euro in heel 2020. PostNL waarschuwt wel voor onzekerheden door de coronacrisis die de resultaten kunnen beïnvloeden.

Postdivisie

Bij de postdivisie zag PostNL het volume juist dalen. Mensen verstuurden weliswaar aanzienlijk meer wenskaarten aan familie en vrienden, maar de partijenpost liet in maart een aanzienlijke daling zien doordat veel advertentiecampagnes werden uitgesteld. Op 1 februari rondde PostNL nog de postfusie met branchegenoot Sandd af.

Het nettoverlies was 12 miljoen euro, vooral door eenmalige kosten gerelateerd aan de overname van Sandd. PostNL maakte verder bekend dat er een nieuw pakkettensorteercentrum in het Belgische Willebroek wordt geopend om verdere volumegroei bij pakketten te kunnen opvangen. Dit centrum moet in de loop van 2021 in gebruik worden genomen.

Topvrouw Herna Verhagen sprake van een solide resultaat voor het bedrijf in het eerste kwartaal. Volgens haar ligt de integratie van PostNL en Sandd voor op schema wat betreft de verwachte voordelen en synergieën.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL

Gerelateerd

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 mei 2020 07:48
    quote:

    Sander1234 schreef op 4 mei 2020 07:39:

    Zo valt me tegen zeg..Als je de rijen bij pakketjes versturen zag bij de primera ed. Had echt een boost verwacht
    Jouw verwachting obv jouw beeld is pas vanaf half maart van toepassing.

    Daarom geeft PostNL zelf ook aan dat vanaf half maart er een versnelling was.

    Q2 zal beter zijn.

    Ook zit Sandd samen gaan er maar 2 van de 3 maanden in qua voordelen maar wel 17 mio aan eenmalige integratiekosten in q1.
  2. Damokless 4 mei 2020 08:08
    Los van de cijfers: Fijn om naar aanleiding van cijfers op deze site eens een titel boven een stukje over PostNL te zien wat gewoon positief is!

    Cijfers vallen niet zwaar tegen, veel kosten genomen en echt klapper zit in 2e kwartaal, dus zie het positief in de komende 3 maanden! Rustig op naar de 2+
  3. De Pakketbezorger 4 mei 2020 08:38
    Sentiment wat het aandeel omhoog heeft gestuwd tot 1.5 euro. Van 30 miljoen naar 15 miljoen winst is gewoon slecht. De kosten nemen sneller toe dan de omzet. Zoals eerder aangegeven, postnl heeft problemen met volume en prijs. Ze zitten vol in hun netwerk maar hebben erg lage marges.

    Dat q2 goed gaat worden is relatief. Ja, goed in volume maar niet goed in marge.
  4. [verwijderd] 4 mei 2020 08:38
    Het aandeel Bpost (op de beurs van Brussel) is een interessant alternatief voor PostNL.

    Het bedrijf betaalt dividend en heeft een goede kaspositie. Ook is de intrinsieke waarde fors hoger dan bij PostML.

    Bovendien heeft Bpost ook pakketdivisies in Europa, Azië en
    de Verenigde Staten.

    Daarnaast heeft Bpost een e-commerce divisie: Radial.
    Radial, Inc. biedt logistieke oplossingen aan voor e-commerce, zoals de technologie om bestellingen te beheren en verwerken over betalingsdiensten tot het transport, terugzendingen en klantendienst.[8] Het verwerkt 72 miljoen pakjes per jaar via 24 distributiecentra. Tot de klanten behoren merken als Adidas, Levi’s, Estée Lauder en Ralph Lauren.
  5. marcel13 4 mei 2020 09:42
    ABM FN-Dow Jones - maandag, 4 mei 2020 09:33
    Beursblik: geen grote verrassingen in cijfers PostNL
    De kwartaalresultaten van PostNL waren redelijk conform verwachting, maar met een paar meevallers. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING maandag.

    Het genormaliseerde bedrijfsresultaat kwam uit op 15 miljoen euro. ING had gerekend op 17 miljoen euro.

    De analist wees op een groeiversnelling bij de pakketten sinds het einde van maart naar bijna 14 procent. Voor april rekent hij zelfs op meer dan 20 procent.

    De integratie van Sandd gaat sneller dan gedacht. Het eerste kwartaal leverde al 22 miljoen euro aan synergievoordelen op en dit kan volgens ING naar 70 tot 75 miljoen euro oplopen voor het hele jaar.

    Ook het uitstellen van bepaalde pensioenbetalingen is gunstig voor de vrije kasstroom, betoogde Zwartsenburg.

    Wel vielen de briefpostvolumes wat tegen, aldus de analist.

    PostNL herhaalde dan ook de outlook voor heel 2020, maar zei wel dat de corona-uitbraak voor onzekerheid zorgt.

    ING herhaalde het koopadvies voor PostNL met een koersdoel van 2,75 euro.
  6. marcel13 4 mei 2020 10:02
    De tijd : 04/05/2020
    Nieuw distributiecentrum van PostNL in Willebroek levert 400 jobs op

    PostNL start met de bouw van een nieuw hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum in Willebroek.

    Dat heeft het Nederlandse postbedrijf maandagmorgen aangekondigd in de marge van de kwartaalresultaten. PostNL PNL-10,90% zal er ongeveer 400 mensen te werk stellen. Het is de bedoeling er dagelijks 120.000 pakketten te verwerken.

    'Door de bouw van een hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum in België spelen we verder in op de groeiende e-commercemarkt', zegt Rudy Van Rillaer, managing director PostNL België. 'De volledige sortering zal aan hoge snelheid gebeuren, tot in de camionettes van de bezorgers toe, dankzij de technologische installatie.'

    In Nederland nam PostNL vorig jaar al drie hoogtechnologische sorteer- en distributiecentra in gebruik. Nu volgt dus een eerste in België. De sortering voor de Belgische markt zal voortaan vanuit Willebroek gebeuren. 'Het nieuwe centrum maakt directe en vlotte levering van online bestellingen uit Belgische en buitenlandse e-commercebedrijven mogelijk.'

    Hogere omzet
    PostNL realiseerde in het eerste kwartaal een omzet van 701 miljoen euro, tegenover 684 miljoen over dezelfde periode een jaar eerder. In maart steeg de volumegroei bij pakketten met liefst 11 procent. Door de corona-uitbraak bestelden mensen meer pakjes. De kwartaalwinst kwam uit op 15 miljoen euro, een halvering tegenover vorig jaar. Over heel 2020 streeft PostNL naar een winst van 110 tot 130 miljoen euro. De koerier waarschuwt wel voor de onzekerheid die gepaard gaat met corona en die de resultaten kan beïnvloeden.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,225 19 apr
-0,016 -1,29%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links