Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winstgroei voor Berkshire Hathaway

Gepubliceerd op 4 mei 2019 15:25 | Views: 3.757

OMAHA (AFN/RTR) - Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van miljardair en meesterbelegger Warren Buffett, heeft de winst in het eerste kwartaal zien groeien. Dat bleek zaterdag. Dit weekend komen tienduizenden aandeelhouders van Berkshire bijeen in het Amerikaanse Omaha.

Bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering luisteren ze naar Buffett en zijn ze onder meer gespitst op geluiden wat hij van plan is om te doen met de enorme berg cash die de het investeringsvehikel heeft. De 88-jarige Buffett en zijn zakenpartner Charlie Munger van 95, spreken het publiek zo'n zes uur toe en beantwoorden vragen.

Voorafgaand aan de bijeenkomst bleek dat het operationeel resultaat het afgelopen kwartaal met 5 procent is aangedikt tot 5,6 miljard dollar. Netto was er sprake van een winst van 21,7 miljard dollar, tegen een verlies van 1,1 miljard dollar een jaar eerder. De grote schommelingen in het netto resultaat noemde Buffett in het verleden ,,wild. wispelturig en betekenisloos'' en het gevolg van bepaalde boekhoudregels. Daarom kijkt hij het liefst naar de operationele prestaties.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare