Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AMG boekt sterke winstgroei

Gepubliceerd op 4 mei 2017 om 07:21 | Views: 3.471

AMG 17:35

24,32 -0,15 (-0,61%)

AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft zijn winst in de eerste drie maanden van dit jaar stevig zien groeien, op een toenemende omzet. Dat maakte de producent van specialistische metalen donderdag bekend.

AMG boekte in het eerste kwartaal een omzet van 258 miljoen dollar. Dat was 9 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging daarbij met 56 procent omhoog naar 33 miljoen dollar. De nettowinst lag met 15,6 miljoen dollar 30 procent hoger dan in de eerste drie maanden van 2016.

De resultaten verbeterden bij beide divisies. AMG Critical Materials zag de operationele winst met bijna 50 procent oplopen, terwijl die bij Engineering ruimschoots verdubbelde.

AMG verwacht dat de winstgevendheid in heel 2017 uiteindelijk overeen zal komen met die van vorig jaar. Daarbij wordt aangenomen dat de brandverzekeringsclaim in verband met de onderbreking van de productie in Brazilië dit boekjaar wordt ontvangen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AMG 56% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Advanced Metallurgical Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links