Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse fabrieksorders onverwacht fors gedaald

Duitse fabrieksorders onverwacht fors gedaald

WIESBADEN (AFN/RTR) - De fabrieksorders in Duitsland zijn in februari onverwacht fors gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt na cijfers van het Duitse federale statistiekbureau. De orders gingen op maandbasis met 4,2 procent omlaag. Dat is de grootste orderkrimp in meer dan twee jaar.

Economen hadden in doorsnee verwacht dat de orderontvangst met 0,3 procent zou aandikken in de tweede maand van het jaar. In januari was er sprake van een daling met 2,1 procent, terwijl eerder een afname van 2,6 procent was gemeld.

Op jaarbasis gingen de Duitse fabrieksorders met 8,4 procent omlaag. Hier werd in doorsnee een daling van 3,1 procent voorzien.

Hinder

Volgens het statistiekbureau krompen de binnenlandse orders in februari op maandbasis met 1,6 procent, terwijl de bestellingen vanuit het buitenland met 6 procent afnamen. De orders voor kapitaalgoederen zoals bijvoorbeeld machines en vrachtwagens daalden met 6 procent en bij consumentengoederen gingen de bestellingen met 3,5 procent omlaag.

De Duitse industrie ondervindt al langer hinder van de afzwakkende wereldeconomie, de handelsspanningen, productieverstoringen in de autosector en de onzekerheid door de brexit. Vrijdag worden cijfers gepubliceerd over de Duitse industriële productie in februari.

ING-topeconoom Carsten Brzeski sprak in een reactie over zeer tegenvallend nieuws dat de hoop op een herstel van de Duitse industrie ondermijnt. Mogelijk kwam het herstel nog niet op gang in februari en was het te vroeg die maand, aldus Brzeski. Hij vreest echter dat de industrie van Duitsland zich moet voorbereiden op meer slecht nieuws.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links