Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Olieminister: Iran blijft productie verhogen

TEHERAN (AFN/RTR) - Iran blijft zijn olieproductie en de export van olie fors vergroten. Dat heeft de Iraanse olieminister Bijan Zanganeh gezegd tegen het Iraanse persbureau Mehr.

Daarmee onderstreept Iran zijn positie als het gaat om een productiebevriezing, waar Saudi-Arabië, Rusland en andere olielanden graag naar toe willen. Later deze maand vindt opnieuw overleg plaats over een handhaving van de productie. Voorwaarde voor een deal is echter dat andere belangrijke olieproducenten meedoen, maar Iran heeft tot dusver geweigerd. Teheran wil juist fors meer olie gaan produceren na het wegvallen van de sancties tegen het land.

Vorige week liet de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman nog weten dat zijn land alleen bereid is tot een productiebevriezing als Iran meedoet.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 april 2016 12:50
    Maar wat Iran doet is wel begrijpelijk. Jarenlang hebben ze onder sancties moeten leven omdat de westerse wereld het niet met dat land eens kon worden. Daardoor hebben de omringende landen ontzettend veel kunnen verkopen. Ze willen nu een inhaalslag maken, wetende dat zij hun economie flink omhoog kunnen trappen.
  2. barondehuile 4 april 2016 12:52
    Mee eens. Nog even blijven door pompen, totdat alle goedkoop te produceren olie verdwenen is en er tevens een tekort is doordat niet naar nieuwe bronnen gezocht is in de afgelopen 18 maanden. Met de wetenschap dat er onvoldoende "rare earth" metalen zijn voor een hoge bijdrage van alternatieve energie productie en met de voorspelde groei in de energie voorziening (+50% in 2050), kan de crude prijs alleen maar stijgen. Geen twijfel mogelijk, wellicht hoger dan ooit tevoren. Zoals ik al eerder meldde, nog 6 tot 24 maanden geduld. Let op, "voor crude lees fossils", want er zal een vreselijke verschuiving van olie naar gas plaatsvinden (t.b.v. waterstof/elektriciteit voor toekomstig transport). Denk lange termijn (= 10 jaar).
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,470 18 apr
-0,060 -0,18%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links