Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Zorgen over marketingbudget bij Heineken'

'Zorgen over marketingbudget bij Heineken'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Makers van consumentenproducten moeten blijven investeren in marketing om ervoor te zorgen dat ze een sterke groei op eigen kracht doormaken, en dat geldt ook voor Heineken. Dat zegt een analist van RBC Capital Markets die zijn advies voor Heineken heeft verlaagd.

De marktvorser is ,,nerveus'' over het vermogen van Heineken om omzetgroei te ondersteunen, omdat hij een daling signaleert in de uitgaven aan marketing. Het advies voor de brouwer gaat daarom van outperform naar sector perform, en het koersdoel van 94 naar 86 euro.

Tegelijkertijd heeft RBC zijn advies voor Carlsberg opgekrikt, naar outperform. Bij die branchegenoot van Heineken is juist sprake van een toename van de investeringen in marketing.

Het aandeel Heineken sloot vrijdag op 89,88 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mrt Beursblik: kansen bierbrouwers liggen bij speciaalbier
  2. 14 feb Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bert.f 8 maart 2019 15:56
    het budget is al jaren lager dan laag, zeg al jaren heineken NL is kapot bezuinigd omdat van Boxmeer zijn Bonus wil veilig stellen. En naar de buitenwereld doen of het allemaal prima gaat. Maar wie werkzaam is bij Heineken weet wel beter, Ik kan niet wachten op het punt Van Boxmeer vertrekt en de opvolger geen middelen heeft om de stijgende lijn vast te houden. de verkoop in NL loopt al jaren hard terug, en zeker de afgelopen jaren zijn er duizenden klanten weggelopen naar de samenwerking met Sligro. En dit is nog lang niet het einde van de leegloop. Sligro zit met zijn handen in zijn haar, want het netwerk valt flink tegen en de kosten schieten door het plafond. Waar heineken naar de buitenwereld doet of het allemaal geweldig gaat. Roep dit al jaren, niemand geloofd het maar Van Boxmeer manipuleerd met de cijfers om zijn eigen ego en Bonus te redden. Ook de prijsstijging van afgelopen weken is totaal nergens op gebaseerd. Maar allemaal lekker blijven geloven ik ben blij dat ik het al jaren roep we zullen zien wie er gelijk gaat krijgen.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Heineken

88,180 10:23
+1,020 +1,17%
Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links