Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Grootste bank van Duitsland sluit coronajaar af met winst

Gepubliceerd op 4 februari 2021 08:07 | Views: 6.753 | Onderwerpen: Duitsland

ING 17:18

9,29 +0,07 (+0,77%)

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Deutsche Bank heeft coronajaar 2020 afgesloten met winst, nadat in het jaar voorafgaand aan de crisis nog een miljardenverlies werd geleden. De grootste bank van Duitsland verkeerde al langer in moeilijkheden en had daarom eerder al veel banen geschrapt. Afgelopen jaar kon het financieel profiteren van de besparingen die dat opleverde.

De nettowinst bedroeg 624 miljoen euro tegen een min van circa 5,3 miljard euro in 2019. Deutsche Bank slaagde er afgelopen jaar ook in om goede zaken te doen met de handel op de financiële markten door de zakenbankdivisie. De totale baten van de bank liepen op van 23,2 miljard in 2019 tot iets meer dan 24 miljard euro.

Dat wil niet zeggen dat de Duitsers de coronacrisis niet voelden. De stroppenpot moest in de loop van het jaar worden aangevuld voor leningen die mogelijk nooit meer worden terugbetaald. Maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de andere zaken, benadrukt topman Christian Sewing.

Boven verwachting

Met een winst voor belastingen van circa 1 miljard euro loopt de bank volgens hem zelfs voor op de eigen verwachtingen. "We hebben een stevige basis gelegd voor duurzame winstgevendheid en hebben er vertrouwen in dat deze algemene positieve trend zich zal voortzetten in 2021, ondanks deze moeilijke tijden", aldus de topman.

Het contrast met rivaal Commerzbank, waarmee Deutsche Bank in het verleden nog fusiegesprekken heeft gevoerd, is groot. Commerzbank maakte woensdagavond juist bekend over 2020 waarschijnlijk een miljardenverlies in de boeken te moeten zetten. Naast de problemen die met de coronacrisis gepaard gaan, moest de bank ook financieel bloeden voor de grote reorganisatie die het eerder had aangekondigd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 61% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 createmonnie 4 februari 2021 08:22
  Zo zie je maar hoe verweven een bank in wereldwijde beurzen zit. Een bank die niet handelt op de beurs eindigt 2020 met zwaar verlies, maar een bank met handel in de beurs eindigt het crisisjaar met hoge winsten. ECB moet de financiële markten hoog houden om de banken niet weer te laten omvallen. Zo valt elk puzzelstukje op zijn plaats.
 2. Joris Bohnson 4 februari 2021 08:34
  DB is de achtervanger der achtervangers van vele derivaten. Dat DB wel winst maakt terwijl alle banken verlies maken is opmerkelijk. Eerst maar eens kijken naar de stroppenpot. Met zo een grote balans en zo een kleine dotering is er iets vreemds aan de hand.. sarcast on, maar DB heeft natuurlijk alleen maar blue chips als klant.
 3. Joris Bohnson 4 februari 2021 08:42
  In heel 2020 bedroeg de nettowinst van de groep 624 miljoen euro.

  Het resultaat voor belastingen bij de zogeheten kernbank, die overblijft na de transformatie, bedroeg 591 miljoen euro in het vierde kwartaal, waar de bank een jaar eerder nog een verlies moest rapporteren. Over het hele jaar was de winst bij dit deel van de bank 3,2 miljard euro.

  Dus na transformatie..... waar is het verliesgevende gedeelte..


  De bank wist bij de divisie met af te bouwen activiteiten, de Capital Release Unit, de risicogewogen activa in 2020 met 25 procent te laten dalen tot 34 miljard euro. In het vierde kwartaal was dat 5 miljard euro. Het doel van 38 miljard euro in 2020 werd daarmee niet gehaald. Het onderdeel boekte een verlies van 2,2 miljard euro. Dit was een jaar eerder nog 3,2 miljard euro.

  De bank wilde laten dalen met 25 %.... dat betekend bij 48 miljard een kwart dalen naar 38 is tien miljard afstoten...

  Dat is dus hun target met 40% missen mbt afstoten verliesgevende activiteiten... het is knap hoe ze de zinnen. In elkaar zetten.... DEutsche is stuk.. Al jaren.
 4. kenner66 4 februari 2021 09:18
  Door de corona crisis versneld kunnen ingrijpen geen weerstand van de bonden dus na de crisis lekker strak in het pak. Dan overgrote deel van de corona leningen worden gedekt door de overheid dus risico o,o. Onbegrijpelijk dat de kleine belegger bij ING en ABN iedere dag in de verleiding wordt gebracht om deze alsnog te verkopen tot grote vreugde van de grote jongens.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare