Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Chinees Ant Group bouwt samenwerking met banken af'

Gepubliceerd op 4 februari 2021 07:43 | Views: 2.108 | Onderwerpen: banken, China

ALIBABA GR.HLDG SP.ADR 8 24 feb

206,50 +1,50 (+0,73%)

HANGZHOU (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese financieel dienstverlener Ant Group gaat minder leningen aan consumenten verstrekken in samenwerking met banken. De Chinese toezichthouder hintte al een tijdje op mogelijke maatregelen om die leningen terug te dringen waarna Ant en de banken besloten zelf een maximum aan de leningen te stellen, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Ant groeide de laatste jaren met name hard door zijn consumentenkrediet, dat het in samenwerking met veel Chinese banken aanbood. Bijna twee derde van de omzet van de fintech kwam daarvandaan in de eerste helft van vorig jaar.

Die snelle groei had moeten leiden naar de duurste beursgang ooit, maar die werd kort van tevoren verboden door de autoriteiten. Peking meende dat Ant niet aan nieuwe richtlijnen voldeed. Die stap kwam nadat oprichter Jack Ma, die ook achter Ants moederbedrijf Alibaba zit, de Chinese machthebbers had bekritiseerd dat ze vernieuwing in de financiële sector tegen zouden houden.

Inmiddels zou Ant een akkoord hebben bereikt met de financiële toezichthouders over de regelgeving. Daarbij zou Ant aan vergelijkbare eisen moeten voldoen als een bank. Ook moeten alle onderdelen van Ant in een financiële holding worden geplaatst. De fintech had eerder nog geprobeerd om zijn technologische aanbod op bijvoorbeeld het gebied van de blockchain en maaltijdbezorging daarbuiten te houden. Eerdere speculatie dat Ant mogelijk gedwongen zou worden om onderdelen af te stoten, lijkt nu niet meer waarschijnlijk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALIBABA GR.HLDG SP.ADR 8 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare