Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Marge staat onder druk bij moeder Google

Gepubliceerd op 4 februari 2019 22:35 | Views: 3.228

Alphabet 20 jan

1.880,07 +95,60 (+5,36%)

Alphabet 20 jan

1.886,90 +96,04 (+5,36%)

MOUNTAIN VIEW (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse technologiereus Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft zijn opbrengsten afgelopen kwartaal opnieuw stevig opgekrikt. Maar de operationele marge is onder druk komen te staan door de flinke investeringen die het concern doet voor het uitbreiden van zijn cloud- en hardware-activiteiten.

De kwartaalomzet bedroeg bijna 39,3 miljard dollar, ruim een vijfde meer dan een jaar eerder. De kapitaaluitgaven schoten tegelijkertijd met 80 procent omhoog tot bijna 6,9 miljard dollar. Daardoor bedroeg de marge 21 procent, tegen 24 procent in dezelfde periode in het voorgaande boekjaar.

Onder de streep hield Alphabet dit keer een winst over van 8,9 miljard dollar, waar een jaar geleden nog een verlies van 3 miljard dollar in de boeken ging. Dat tekort werd toen veroorzaakt door een flinke tegenvaller als gevolg van de gewijzigde belastingwetgeving in de Verenigde Staten. Dat kostte het bedrijf destijds een slordige 10 miljard dollar, omdat winsten die op overzeese rekeningen geparkeerd stonden, zwaarder werden belast.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet 67% zegt kopen 6 stemmen
Alphabet 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Charlemagne 5 februari 2019 07:42
    De marge staat onder druk? Dat komt doordat ze veel geld investeren in o.a. iCloud en andere voor de toekomst belangrijke activiteiten. Gelukkig maar zou je zeggen, dan doen ze iets goeds met hun geld. Je verdient veel geld (hoge marges) investeert vervolgens een deel van dat geld in de toekomst (daar wordt de marge natuurlijk niet lager van, het gaat dan over g e b r u i k van je verdiende geld) en dan krijg je rare kopregels...wonderlijk......
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare