Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Signify, Altice en SnowWorld in trek op beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag verdeeld gesloten. In Amsterdam waren Signify, Altice Europe en SnowWorld opvallende uitschieters. Maar over de gehele linie hielden beleggers hun kruit droog in afwachting van de stroom aan bedrijfsresultaten later in de week.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,5 procent hoger op 525,68 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 728,18 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs daalden tot 0,4 procent, Londen steeg 0,2 procent.

Signify kreeg er 4,1 procent aan beurswaarde bij. Het verlichtingsbedrijf verloor vrijdag nog ruim 1 procent na publicatie van de jaarcijfers. Kabel- en telecomconcern Altice Europe won daarnaast 4,2 procent bij de hoofdfondsen. De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de verkoop van een groot belang in glasvezeldochter SFR FTTH. Daarmee is 1,8 miljard euro gemoeid.

SnowWorld

Het kleinere fonds SnowWorld was eveneens in trek. De uitbater van skihallen steeg 10 procent, na overname van branchegenoot SIS Leisure Group. Betaalbedrijf Adyen profiteerde verder van een koopadvies van Goldman Sachs en voerde de stijgers in de MidKap aan met een plus van bijna 4 procent.

Op het Damrak kwam onlinebroker BinckBank met een handelsbericht. Volgens analisten van ING vielen de resultaten wat tegen. Verder viel het de analisten op dat er geen nieuwe updates over het bod van Saxo Bank werden gegeven. Medio december werd bekend dat de Deense bank de onlinebroker over wil nemen. Het aandeel sloot vlak procent.

Ryanair

Elders in Europa waren er onder meer cijfers van Ryanair, dat ruim 2 procent daalde in Dublin. De Ierse prijsvechter leed afgelopen kwartaal verlies, vanwege druk op de ticketprijzen. In Zürich verloor Julius Bär dik 4 procent. De Zwitserse bank kwam met teleurstellende resultaten en gaat banen schrappen. En in Brussel zag zinkproducent Nyrstar bijna een derde aan beurswaarde verdampen na een nieuw winstalarm.

De euro stond op 1,1427 dollar, tegen 1,1475 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,2 procent minder op 54,06 dollar. Brent zakte 1,1 procent in prijs tot 62,06 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links