Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'DNB maant Vivat om lakse screening terrorisme'

AMSTERDAM (AFN) - Vivat heeft een tik op de vingers gekregen van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB), omdat de verzekeraar zijn interne controlesystemen om terrorismefinanciering te voorkomen al jaren niet op orde heeft. Dat blijkt uit een brief van De Nederlandsche Bank (DNB), die Het Financieele Dagblad heeft ingezien.

Vivat, het bedrijf achter de merken Zwitserleven, Reaal en Actiam, moet vrezen voor een sanctie als het niet snel verbeteringen doorvoert. Ondanks herhaalde waarschuwingen schiet de verzekeraar op sommige vlakken ‘ernstig tekort’ bij het toetsen of klanten of andere relaties op sanctielijsten staan, zo kreeg de directie van Vivat schriftelijk te verstaan. Onduidelijk is zelfs of alle relaties wel zijn gescreend, schrijft DNB. Dat moet volgens de Sanctiewet gebeuren en dus zou Vivat in overtreding kunnen zijn, aldus het FD.

Vivat zegt in een reactie tegen de krant dat het bedrijf ,,zich maximaal inzet om aan deze wet- en regelgeving te voldoen'' en dat het onderzoek van DNB nog loopt en nog ,,onderwerp is van gesprek''.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links