Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unilever doet pastasauzen en pesto van Bertolli van de hand

Gepubliceerd op 4 januari 2021 15:21 | Views: 3.538

UNILEVER NAM. EO -,16 27 nov

50,38 -0,62 (-1,22%)

AMSTERDAM (ANP) - Unilever doet de pastasauzen, pesto en mayonaise onder de merknaam Bertolli over aan het Nederlandse handelsbedrijf Enrico-Glasbest. Eerder deed Unilever al de olijfolie en margarine van Bertolli van de hand.

Enrico-Glasbest is actief met de verkoop en distributie van mediterrane levensmiddelen in de Benelux. Het bedrijf is goed voor een omzet van 30 miljoen euro en verwacht dat na afronding van de deal met Unilever de omzet zal stijgen naar 50 miljoen euro. Volgens Enrico-Glasbest sluit de overname "naadloos" aan bij de eigen strategie en groeiambities.

Er wordt in de transactie geen personeel overgenomen, en ook geen productielocaties. De productie van de Bertolli-producten blijft plaatsvinden bij bestaande producenten. Om een soepele integratie mogelijk te maken is er een overgangsperiode van zes maanden, waarin Unilever de verkoop en operatie voor Bertolli blijft verzorgen.

Het bekende voedselmerk begon bescheiden in een klein winkeltje in de Italiaanse stad Lucca, waar Francesco en Caterina Bertolli in 1865 begonnen met de verkoop van hun eigengemaakte olijfolie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER NAM. EO -,16 50% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare