Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Handel in EU-aandelen in Londen verschuift door brexit

Gepubliceerd op 4 januari 2021 14:27 | Views: 2.509 | Onderwerpen: Brexit, Europa

Euronext 14:28

93,15 -1,25 (-1,32%)

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Dat de Britten nu geen onderdeel zijn van de Europese interne markt is goed merkbaar in de Londense City. Aquis Exchange, het op één na grootste handelsplatform voor Europese aandelen in Londen, zag op de eerste handelsdag bijna al de handel verschuiven van Londen naar de Europese Unie.

Aquis-topman Alasdair Haynes zei maandag tegen Bloomberg dat 99,6 procent van de Europese aandelenhandel naar Parijs verhuisde, waar het platform een nieuwe juridische entiteit oprichtte. "Europa heeft duidelijk de strijd om de eigen aandelenhandel gewonnen", zei hij. Haynes noemde de verschuiving "spectaculair", omdat Groot-Brittannië nu volgens hem zijn zeer sterke positie in de handel in Europese aandelen in Londen verliest.

De Londense City verloor zijn rechten op toegang tot de interne markt op 31 december en de EU heeft investeerders binnen de landenunie niet toegestaan om te handelen in aandelen van bedrijven als Airbus en BNP Paribas vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Haynes denkt dat Groot-Brittannië zijn regels zal aanpassen om partijen als investeerders en uitgevers van aandelen naar de Britse markt te lokken. Het land zal niet noodzakelijkerwijs de handel in EU-aandelen in Londen mogelijk maken, verwacht de topman.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare