Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Shell meest verhandelde aandeel in 2020'

Gepubliceerd op 4 januari 2021 12:13 | Views: 6.536

Royal Dutch Shell A 16:44

17,69 +0,23 (+1,29%)

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel van olie- en gasconcern Shell is in 2020 het meest door particuliere beleggers verhandeld. Dat meldt BinckBank op basis van een overzicht van de transacties van beleggers bij de bank over de afgelopen twaalf maanden. Ook in aandelen van ING en biotechnoloog Galapagos werd veel gehandeld. Op de Amerikaanse markten was Tesla favoriet en in Europa vonden de meeste transacties plaats in Air France-KLM.

Naast bekende aandelen zijn in de transactielijstjes ook enkele bijzondere fondsen zichtbaar waarin in 2020 flink werd gehandeld, zoals het omgevallen Wirecard en 'coronafondsen' als Moderna en Novacyt. Verder behoorde Just Eat Takeaway tot de grote stijgers. Maar ook in aandelen die fors in waarde daalden door het virus, zoals Basic-Fit en dus ook Shell en Air France-KLM, werd door veel beleggers vaak extra geïnvesteerd.

Bij ETF's, waarbij als het ware geïnvesteerd wordt in een mandje met aandelen uit een bepaalde beursindex, was de Van Eck AEX het meest verhandeld. De in bredere indices beleggende fondsen blijven populair. Bij de beleggingsfondsen voert het Kempen Global High Dividend Fund de top 10 aan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 77% zegt kopen 35 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare