Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke groei bedrijvigheid industrie eurozone in december

LONDEN (ANP) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone heeft in december het hoogste niveau bereikt sinds mei 2018, waarmee verder herstel werd getoond van de coronacrisis. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van zijn inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt.

Volgens Markit kwam de graadmeter uit op een definitieve stand van 55,2. Dat was 53,8 in november. De groei viel vorige maand wel iets minder sterk uit dan eerder gedacht, want bij een voorlopige raming werd een niveau van 55,5 gemeld door Markit. Een stand van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp. De graadmeter staat nu al zes maanden op rij boven de 50.

De sterkste groei kwam voor rekening van Duitsland. Ook in Nederland was een stevige vooruitgang te zien. Daarbij werd vooral geprofiteerd van een sterke export. In de industrie van Frankrijk, Italië en Spanje nam de bedrijvigheid eveneens toe, maar in een wat rustiger tempo.

Markit-hoofdeconoom Chris Williamson zegt in een toelichting dat de industrie in het eurogebied het jaar 2020 sterk heeft afgesloten. Volgens hem blijft de industrie de economie ondersteunen, nu de dienstensector wordt geraakt door de nieuwe lockdowns in veel Europese landen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links