Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed-baas zet Wall Street fors hoger

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag fors hoger gesloten. Wall Street reageerde enthousiast op uitlatingen van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell. Ook waren beleggers in hun nopjes met het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat veel beter uitviel dan verwacht.

De Dow-Jonesindex eindigde met een plus van 3,3 procent op 23.433,16 punten. De brede S&P 500 won 3,4 procent tot 2531,94 punten en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 4,3 procent bij op 6738,86 punten. Donderdag was nog sprake van stevige koersverliezen door een omzetalarm van Apple.

Powell deed mee aan een paneldiscussie in Atlanta met voorgangers Janet Yellen en Ben Bernanke. Daar hamerde hij erop dat de Fed altijd goed luistert naar wat er in de markt leeft, en bereid is zo nodig zijn beleid wat aan te passen. Het centralebankhoofd is in ieder geval niet van plan om overhaast te handelen, stelde hij. Dat voedde de speculatie dat de rente komende tijd wel eens minder snel omhoog zou kunnen gaan dan gedacht.

Handelsvete

Het sentiment op Wall Street kreeg verder steun van optimisme over de handelsspanningen met China. Een Amerikaanse delegatie reist maandag af naar het Aziatische land voor nieuw handelsoverleg. De koersen van bedrijven die gevoelig zijn voor de ontwikkelingen rond de handelsvete kwamen flink in beweging. Vliegtuigfabrikant Boeing en machinemaker Caterpillar kregen er meer dan 5 procent aan beurswaarde bij.

Apple krabbelde ruim 4 procent op. Het aandeel ging donderdag nog 10 procent onderuit na de omzetwaarschuwing door de zwakker dan verwachte vraag naar iPhones in China. Het concern had vrijdag een meevaller in zijn juridische strijd over patenten. Een rechter heeft het bedrag verlaagd dat Apple aan vergoeding moet betalen aan een Canadees technologiebedrijf.

De euro was 1,1398 dollar waard, tegen 1,1414 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,3 procent tot 48,17 dollar. Brentolie kostte 2,4 procent meer op 57,28 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bergen 5 januari 2019 00:52
    quote:

    RodolfoBoxo schreef op 4 januari 2019 22:23:

    Temporary.... (=veeg teken) Strategisch slimme zet voor het weekend.. maar het weekend is nog niet voor bij...maandag kan het toch nog eens tegenvallen als gevolg van onverwachte evidente negatieve politieke en of economische gebeurtenissen
    Ja, en dinsdag ook, en woensdag, etc. Maar voor hetzelfde geld kan het ook meevallen als gevolg van onverwachte positieve gebeurtenissen. Zo blijf je bezig!
  2. forum rang 6 suskewiet 5 januari 2019 10:42
    Je hebt nog de shutdown ;
    Hij dreigt met de nood toestand in te roepen en dan kan hij zelf beslissen over de muur .maar dat zou zijn einde betekenen .
    En het data verkeer ( wat geeft de toekomst )
    Maar de beurzen staan laag en veel is verwerkt in de koersen .
    Maandag stijging en dan zijwaarts ?
  3. [verwijderd] 6 januari 2019 13:50
    Ik denk dat degenen die denken dat we nu een bodem bereikt hebben van een koude kermis thuis gaan komen. Ik verwacht dat we heel snel verder naar beneden gaan. Er lopen op de verschillende indices erg mooie trendlijnen op week- en maandgrafieken, als die er eerdaags aangaan dan is de bodem nog lang niet in zicht. Maar goed, dat is mijn bescheiden mening :-)
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links