Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX hoger in middaghandel

AEX hoger in middaghandel

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond vrijdagmiddag stevig in het groen. Ook de andere Europese beursgraadmeters toonden herstel na de slechte start van het nieuwe jaar. Berichten dat er begin volgende week handelsgesprekken worden gevoerd tussen delegaties van China en de Verenigde Staten, zorgden voor optimisme.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde even voor 16.00 uur 1,9 procent hoger op 489,63 punten. De MidKap kreeg er 2,2 procent bij tot 655,58 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt gingen tot 2,6 procent vooruit.

Beleggers werden in de loop van de middag extra goedgemutst na de publicatie van het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid. De banengroei in 's werelds grootste economie was een stuk beter dan verwacht.

Alle bedrijven vooruit

Op het Damrak waren de biotechnologiebedrijven in trek door overnamespeculatie in de sector en een positief rapport van Jefferies. Galapagos was een sterke stijger bij de hoofdfondsen met een winst van bijna 6 procent. Bij de kleinere bedrijven dikte Kiadis Pharma een kleine 11 procent aan.

Alle bedrijven in de AEX gingen vooruit. Koploper in de lijst was kabel- en telecomconcern Altice Europe dat 7 procent won. In de MidKap steeg roestvrijstaalmaker Aperam bijna 8 procent. Net als AEX-fonds ArcelorMittal (plus 5,2 procent) is de koers van het staalbedrijf erg gevoel voor ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de VS en China.

Gunstige afspraak

TomTom steeg daarnaast bijna 3 procent. De navigatiedienstverlener gaat samenwerken met Delphi Technologies en met het Japanse Denso.

Elders in Europa trok Bayer de aandacht. Het chemieconcern won bijna 6 procent in Frankfurt, na een volgens de Duitsers gunstige uitspraak van een rechter in San Francisco in de zaak rond het kankerverwekkende onkruidbestrijdingsmiddel Roundup.

De euro was 1,1351 dollar waard, tegen 1,1397 dollar een dag eerder. De olieprijzen trokken verder flink aan. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,6 procent tot 48,80 dollar. Brentolie kostte 3,7 procent meer op 58,01 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links