Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China en VS maandag verder met handelsoverleg

China en VS maandag verder met handelsoverleg

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse delegatie reist volgende week af naar China voor nieuw handelsoverleg. De twee partijen bespreken hoe ze de in december gemaakte afspraken tussen de presidenten Donald Trump en Xi Jinping gaan uitvoeren.

De twee leiders spraken op de G20-top in Argentinië af om negentig dagen geen nieuwe importheffingen op te leggen, met als doel binnen die periode een handelsdeal te bereiken. Verschillende werkgroepen onderhandelen maandag en dinsdag over intellectueel eigendom, importheffingen, landbouw en de industrie, zeggen ingewijden. Een grote doorbraak wordt nog niet verwacht.

Vorig jaar mondde het economisch conflict tussen de Verenigde Staten en China uit in een handelsoorlog, waarbij de landen elkaar importheffingen op goederen ter waarde van honderden miljarden dollars oplegden. Na de bijeenkomst van Xi en Trump in Buenos Aires lijken de landen bereid tot een nieuw akkoord. Zo sprak Trump vorige week nog van ,,grote vooruitgang'' in het handelsoverleg.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 4 januari 2019 10:00
    De markt heeft geen vertrouwen, dit is zoveelste overleg zonder dat knopen doorgehakt zullen worden. Trump heeft de volgende onzeketheden gecreeerd:
    -Shutdown wegens zijn muurtje, omdat hij zijn zin niet krijgt.
    -Handelszorgen china en usa zouden pas aan het eind vh jaar worden opgelost. Daarna komen nieuwe handelszorgen richting Europa, want die mooie duitse autos die naar usa worden geexporteerd kan hij moeilijk verteren.
  2. forum rang 4 Beursgeslagen 4 januari 2019 10:55
    quote:

    suske wiet schreef op 4 januari 2019 09:36:

    We moeten niet denken dat alles opgelost gaat zijn
    Op gebied van data zal nog veel inkt vloeien
    Trump kan het maar moeilijk verkroppen dat de wereld niet zit te wachten op Amerikaanse rotzooi w.o. waardeloze auto's en infrastructuur. De publieke ruimte in de VS is representatief voor de weggooi-mentaliteit van het Amerikaanse volk. Korte termijn domineert.
  3. [verwijderd] 4 januari 2019 14:46
    Na weer 3 maanden uitstel , moet Xi toch eens met de billen bloot. De traditionele economische groei van dik 6% is al gereduceerd naar 1.6%.
    Als dat nog slechter wordt kon het volk wel eens roerig worden , en Xi niet meer zien als een halfgod, met de nodige consequenties for hem.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links