Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Samsung verwacht stevige concurrentie

SEOUL (AFN) - Samsung wacht wederom een pittig jaar. De concurrentie op het gebied van smartphones, televisies en geheugenchips intensiveert. Daarnaast blijft de economische groei wereldwijd naar verwachting zwak, wat zal doorwegen op de verkoopresultaten van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Vicevoorzitter Kwon Oh Hyun sprak maandag de verwachting uit dat de concurrentie heviger zal zijn dan ooit. Hij benadrukte daarbij dat de industrie op het snelste tempo ooit verandert. Innovatieve bedrijfsmodellen winnen daarbij van traditionele varianten. Ook zei Oh Hyun dat er bij het bedrijf ,,stappen'' gezet moeten worden op het gebied van software.

De grootste beursgenoteerde onderneming van Zuid-Korea verloor afgelopen jaar meer dan 8 miljard dollar aan marktwaarde. Onder meer de verkopen van de smartphones van Samsung bleven achter bij die van rivaal Apple, terwijl de Zuid-Koreanen ook kampen met concurrentie uit China. Naar verwachting zal de jaarwinst op het laagste niveau uitkomen in vier jaar tijd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Twijfels 4 januari 2016 10:20
    Ik zou zeggen verzin ook eens iets nieuws en stop met namaken. Dat kunnen anderen nl ook en wellicht (nog) goedkoper! En maak eens iets waarvan de software ook goed doordacht is en niet 20x opnieuw gedownload moet worden voordat de troep enigszins werkt. Dat scheelt, en je kunt een betere prijs vragen.
  2. [verwijderd] 4 januari 2016 10:39
    Sam Sung. Mijn eerste smartphone, een tijd lang goed maar dan: de telefoon laadt niet meer goed bij vanwege de krakkemikkige oplaadstekker, tegelijk mini USB. Wat een ramp. Niet te maken en je kunt je telefoon weggooien!
    Niet van deze tijd Samsung!
    Hoef niet zo nodig een I phone maar heb er nu wel een. Veel duurzamer en dus veel sterker.
    Samsung: maak degelijke kwaliteit en je verstoot Apple van de troon!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links