Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street nog altijd licht omhoog

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handelsdag nog altijd licht hoger. Beleggers op Wall Street volgen de ontwikkelingen in Washington rond een nieuw steunpakket voor de Amerikaanse economie. Verder kauwden ze op positieve cijfers over de wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten en een iets minder snel toenemende bedrijvigheid in de dienstensector.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.55 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent hoger op 30.002 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg een fractie tot 3669 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,4 procent hoger gezet, tot 12.395 punten.

De Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi en de Democratische leider in de Senaat Chuck Schumer hebben opgeroepen om de gesprekken over extra coronasteun te hervatten. Ook voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve pleitte in het Congres opnieuw voor extra steunmaatregelen.

Uitkeringsaanvragen

Het aantal uitkeringsaanvragen kwam vorige week uit op 712.000 tegen een herziene 787.000 een week eerder. Het is voor het eerst in drie weken dat een daling is te zien.

Industrieel concern 3M, onder meer bekend van Post-it notitieblokjes, kondigde aan 2900 banen te gaan schrappen om zo kosten te besparen vanwege de coronacrisis. Dat komt neer op ongeveer 3 procent van het wereldwijde personeelsbestand aan het einde van vorig jaar. Het aandeel steeg een fractie.

Tesla

Maker van elektrische auto's Tesla steeg 4,7 procent na een adviesverhoging door zakenbank Goldman Sachs. Later deze maand wordt het aandeel Tesla opgenomen in de S&P 500.

Aan het kwartaalcijferfront is er aandacht voor resultaten van onder meer discountwinkelketen Dollar General (min 1,5 procent), juweliersketen Signet Jewelers (min 0,2 procent) en supermarktconcern Kroger (min 5,1 procent).

De euro was 1,2137 dollar waard, tegenover 1,2150 dollar bij het slot in Europa. De olie steeg licht nadat oliekartel OPEC en zijn bondgenoten besloten hadden in januari iets meer olie op te gaan pompen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent meer waard op 45,67 dollar. Brentolie werd 1,1 procent duurder op 48,78 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links