Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Moederbedrijf Calvin Klein richt zich op vrijetijdskleding

Gepubliceerd op 3 december 2020 16:09 | Views: 1.266

NEW YORK (AFN) - PVH, het moederbedrijf van onder meer de modemerken Calvin Klein en Tommy Hilfiger, gaat zich meer richten op comfortabele vrijetijdskleding. Dat zegt topman Emanuel Chirico in een toelichting op de kwartaalcijfers. Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn mensen veel meer thuis.

Het Amerikaanse bedrijf verkocht de afgelopen periode 36 procent meer kleding via internet. In het derde kwartaal werd een omzet behaald van ruim 2,1 miljard dollar. Dat is 18 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Tommy Hilfiger deed het met een omzetdaling van ruim 12 procent relatief beter dan Calvin Klein.

De resultaten in het derde kwartaal waren beter dan die van de twee voorgaande kwartalen en ook beter dan het bedrijf had verwacht. Die lijn lijkt in het vierde kwartaal te worden doorgezet, ondanks de heropleving van het coronavirus en de tijdelijke winkelsluitingen in onder meer Europa. "We hebben onze verwachtingen voor de feestdagen in het vierde kwartaal tot nu toe overtroffen, inclusief Singles’ Day in Azië en onze Black Friday-promoties in Noord-Amerika en Europa", aldus Chirico.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare