Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Uitkeringsaanvragen in VS gedaald

Gepubliceerd op 3 december 2020 14:51 | Views: 1.852 | Onderwerpen: uitkeringen, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal Amerikanen dat vorige week een werkloosheidsuitkering aanvroeg, is gedaald. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid werden er 712.000 aanvragen ingediend tegen een herziene 787.000 een week eerder. Het is voor het eerst in drie weken dat een daling is te zien.

Het cijfer valt beter uit dan verwacht want economen hadden in doorsnee op 775.000 nieuwe aanvragen gerekend. Door de coronacrisis hebben in de afgelopen maanden al tientallen miljoenen mensen in de Verenigde Staten een beroep gedaan op het sociale vangnet. Doordat grote bedrijven reorganisaties hebben aangekondigd, blijven er nog steeds veel nieuwe aanvragen binnenstromen.

Sinds medio maart lag het aantal uitkeringsaanvragen in de VS maandenlang boven de 1 miljoen vanwege de coronacrisis. Pas in augustus dook het aantal aanvragen in een week voor het eerst onder dat niveau.

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pavlov44 3 december 2020 16:53
    quote:

    pietje-2005 schreef op 3 december 2020 14:58:


    Sjoet ! Krijgen we minder stimulerings-pakketten :-(


    Onzin. Goed nieuws betekent dat de angst toeneemt dat er minder gestimuleerd zal worden. Om deze angst weg te nemen is extra stimulans nodig. Er is dus alle reden tot stimuleren.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare