Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street opnieuw behoorlijk onderuit

Gepubliceerd op 3 december 2019 19:41 | Views: 4.070

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag weer behoorlijk omlaag, na de koersverliezen op maandag. President Donald Trump wakkerde de handelszorgen bij beleggers op Wall Street verder aan door te zeggen dat hij het sluiten van een handelsdeal met China mogelijk over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar heen wil tillen.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 1,3 procent lager op 27.434 punten. De brede S&P 500 zakte 0,9 procent tot 3085 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,9 procent tot 8491 punten.

Trump liet weten dat het tekenen van een deal met China van hem afhangt. Volgens de president staan de Chinezen juist te popelen om te tekenen. Volgens Trump is het "in bepaalde opzichten beter" om pas na de verkiezingen een deal te sluiten. Welke opzichten dat zijn, zei hij niet. Trump zei verder na te denken over meer heffingen tegen Frankrijk. Daarmee slaat hij terug voor een zogeheten digitaks die Frankrijk oplegde aan Amerikaanse techbedrijven.

Apple

Handelsminister Wilbur Ross zei dat nieuwe importheffingen tegen China deze maand waarschijnlijker zijn geworden. Op 15 december beslist het Witte Huis of heffingen op 160 miljard dollar aan goederen uit het Aziatische land van kracht worden.

Bedrijven die gevoelig zijn voor de handelsperikelen werden lager gezet. Machinebouwer Caterpillar zakte 2,2 procent in het rood. In de chipsector leverden Advanced Micro Devices (AMD), Micron Technology en Nvidia tot 2,3 procent in. Apple moest een verlies slikken van 2,2 procent. Zakenbank Goldman Sachs had ook een lastige dag met een min van 3 procent.

Overnamenieuws

Verder was er overnamenieuws. Staalbedrijf AK Steel wordt voor 1,1 miljard dollar overgenomen door ijzerertsproducent Cleveland-Cliffs. AK Steel ging 4 procent vooruit, maar Cleveland-Cliffs kelderde ruim 11 procent. Chips- en frisdrankmaker PepsiCo (min 0,8 procent) maakte bekend snackproducent BFY Brands over te nemen, voor een onbekend bedrag.

De euro was 1,1086 dollar waard tegen 1,1087 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 56,28 dollar. Brent werd 0,3 procent duurder op 61,12 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Kaviaar 3 december 2019 19:55
  Handelsminister Wilbur Ross zei dat nieuwe importheffingen tegen China deze maand waarschijnlijker zijn geworden. Op 15 december beslist het Witte Huis of heffingen op 160 miljard dollar aan goederen uit het Aziatische land van kracht worden.

  Bovenstaande bewijst maar weer dat Trump de deal niet voor elkaar kan krijgen. Hij wil de waarheid verdraaien en net doen of het hem niets uitmaakt. Dat hij hint tot na de verkiezingen is niets anders dan een afgang voor hemzelf. Trump die faalt ! En dat is niet te verteren voor een narcist.

  Als het Trump niet uitmaakt, waarom zouden dan de heffingen verhoogd moeten worden, wat hoogstwaarschijnlijk zal gebeuren.
 2. forum rang 6 Knight V 3 december 2019 20:21
  Eerder Trump krijgt een lesje in politiek en in wereldhandel.
  Hij gaat het van iedereen verliezen.
  Amerika, dankzij Trump, werkt zichzelf in de nesten.
  Handelstekort nog steeds weinig bereikt
  Schuldplafond nog steeds niet verminderd
  Zorg nog steeds niet opgelost
  Boeren hebben het zwaar
  Staalboeren hebben het nog steeds zwaar

  Amerika first... yes, Amerika first to default.

 3. YDP-19 3 december 2019 22:12
  quote:

  Henny92 schreef op 3 december 2019 21:54:


  En pardoes komen de juiste koersen van de NL aandelen in de VS op de IEX monitor, na de hele avond incorrecte data te laten zien....  Denk dat je niet goed mee bent hoor ;) , alle aandelen in de VS zijn hoger gesloten dan hier geeindigd.

  Gegroet mede vriend.
 4. forum rang 7 Kaviaar 3 december 2019 22:18
  quote:

  Henny92 schreef op 3 december 2019 21:48:


  Ja, soms denk je dat ze het erom doen hier bij de IEX site. Weet iemand of er een bank achter de IEX site zit?


  Commerzbank en bnp paribas.
  Zie onderaan de site van IEX.

  Ik zie nog steeds vrijwel overal minnen.

  www.beursgorilla.nl/koersen/nederland...
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare