Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Olieconcern Repsol wil nul uitstoot in 2050

Gepubliceerd op 3 dec 2019 om 14:49 | Views: 1.287

Repsol 06 dec

14,64 +0,30 (+2,06%)

Royal Dutch Shell A 06 dec

25,96 +0,46 (+1,78%)

MADRID (AFN/RTR) - Olieconcern Repsol wil in 2050 alle CO2-uitstoot door de eigen activiteiten en die van klanten hebben teruggebracht naar nul. Daarvoor voert het Spaanse bedrijf onder andere investeringen in schone energie op.

Repsol is naar eigen zeggen 's werelds eerste olie- en gasbedrijf dat zich dit doel stelt, waarmee het zich verbindt aan klimaatafspraken van Parijs. Bonussen voor leidinggevenden hangen voor een deel af van het behalen van tussentijdse CO2-doelen.

Repsols ambities draaien om het terugbrengen van de netto-uitstoot van het broeikasgas naar nul. Dat betekent dat emissies kunnen worden gecompenseerd door maatregelen die CO2 uit de lucht halen. Repsol schat dat tot 70 procent van zijn doelstelling haalbaar is met technologie die nu voorhanden is of op het punt staat te worden geïntroduceerd.

Het bedrijf houdt in zijn boekhouding rekening met veranderende gas- en olieprijzen als er in overeenstemming met het Parijse klimaatafspraken minder fossiele brandstoffen worden verbruikt. Daardoor zijn bezittingen van Repsol op papier in één klap 4,8 miljard minder waard geworden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 75% zegt kopen 4 stemmen
Repsol 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Repsol

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links