Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Toekomst ASMI en ASML ziet er goed uit'

Gepubliceerd op 3 dec 2019 om 10:23 | Views: 7.226

ASMI 06 dec

102,65 +1,55 (+1,53%)

ASML 06 dec

252,60 +8,25 (+3,38%)

AMSTERDAM (AFN) - De toekomstbeelden voor chiptoeleverancier ASM International (ASMI) en chipmachinemaker ASML zien er goed uit. Dat concluderen kenners bij ING na een ING-conferentie in Brussel. De marktvorsers wijzen vooral op de voorsprong van ASMI op het vlak van technologie en goede langetermijnvooruitzichten voor ASML.

ASMI profiteert volgens de analisten specifiek van de vraag naar zijn technologie atomic layer deposition (ALD). De toeleverancier aan de chipindustrie heeft in dat segment een "leidende positie". Daarnaast is ASMI goed gepositioneerd voor verdere ontwikkelingen op de markt voor geheugenchips.

Ook de vraag naar chipmachines van ASML blijft de komende tijd "gezond", concluderen de kenners. De vooruitzichten voor de logic-markt op de korte-termijn zijn zelfs "heel goed". De situatie op de geheugenmarkt is nu wat minder, maar uiteindelijk zal er volgens ING sprake van herstel. Dat alles resulteert volgens ING in een sterke omzetgroei en verbetering van de winstmarges.

ING heeft een koopadvies op zowel ASMI als ASML. Voor ASMI geldt een prijsdoel van 120 euro en ASML 300 euro. Het aandeel ASMI stond dinsdag omstreeks 1,7 procent hoger op 101,80 euro. Het aandeel ASML won 1,7 procent tot 242,65 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ASMI 85% zegt kopen 20 stemmen
ASML 85% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

ASM International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Erny
0
Voorwaarde is natuurlijk wel, aldus de kenners bij ING, dat de marktomstandigheden verbeteren. Op de vraag of dit zal gebeuren , en zo ja wanneer, konden de kenners bij ING nog geen antwoord geven. Hiertoe zullen de cijfers achteraf geanalyseerd dienen te worden en zo ver zijn we nog niet, aldus een woordvoerder van de kenners van ING.
herbie
0
de "kenners" voelen de hete adem in hun nek van goedkope brokers, transparantie over kosten, ETF s , internet enz. kortom hun verdienmodel staat zwaar onder druk, dus moeten ze wel regelmatig wat roepen om niet helemaal in vergetelheid te raken.
heel begrijpelijk allemaal , maar toch
Jopie1962
0
Als achteraf blijkt dat de marktomstandigheden inderdaad verbeterden, dan HAD je toendertijd ASMI/L moeten kopen. Anders had je ze, achteraf gezien, juist moeten verkopen.
Dee Electric
0
Koersen zijn slechts een indicatie van sentiment, waarvan akte vandaag en gisteren.
Mooi koopmoment zou ik zeggen.
Zoals ik eerder zei, als insider, bevestigt ook ING mijn informatie.
Doe er je voordeel mee.
Dee Electric
0
Remfin: en alle andere waaronder bijvoorbeeld NXP (zie laatste nieuws omtrent chipleveringen ipv Amerikaanse chips).
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links