Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Toekomst ASMI en ASML ziet er goed uit'

Gepubliceerd op 3 december 2019 10:23 | Views: 10.288

ASMI 25 sep

120,00 -1,75 (-1,44%)

ASML 25 sep

307,20 -0,95 (-0,31%)

AMSTERDAM (AFN) - De toekomstbeelden voor chiptoeleverancier ASM International (ASMI) en chipmachinemaker ASML zien er goed uit. Dat concluderen kenners bij ING na een ING-conferentie in Brussel. De marktvorsers wijzen vooral op de voorsprong van ASMI op het vlak van technologie en goede langetermijnvooruitzichten voor ASML.

ASMI profiteert volgens de analisten specifiek van de vraag naar zijn technologie atomic layer deposition (ALD). De toeleverancier aan de chipindustrie heeft in dat segment een "leidende positie". Daarnaast is ASMI goed gepositioneerd voor verdere ontwikkelingen op de markt voor geheugenchips.

Ook de vraag naar chipmachines van ASML blijft de komende tijd "gezond", concluderen de kenners. De vooruitzichten voor de logic-markt op de korte-termijn zijn zelfs "heel goed". De situatie op de geheugenmarkt is nu wat minder, maar uiteindelijk zal er volgens ING sprake van herstel. Dat alles resulteert volgens ING in een sterke omzetgroei en verbetering van de winstmarges.

ING heeft een koopadvies op zowel ASMI als ASML. Voor ASMI geldt een prijsdoel van 120 euro en ASML 300 euro. Het aandeel ASMI stond dinsdag omstreeks 1,7 procent hoger op 101,80 euro. Het aandeel ASML won 1,7 procent tot 242,65 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 82% zegt kopen 22 stemmen
ASML 82% zegt kopen 22 stemmen

Gerelateerd

ASM International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Erny 3 december 2019 11:24
    Voorwaarde is natuurlijk wel, aldus de kenners bij ING, dat de marktomstandigheden verbeteren. Op de vraag of dit zal gebeuren , en zo ja wanneer, konden de kenners bij ING nog geen antwoord geven. Hiertoe zullen de cijfers achteraf geanalyseerd dienen te worden en zo ver zijn we nog niet, aldus een woordvoerder van de kenners van ING.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare