Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Gouddelver Endeavour wil fusie met Centamin

Gepubliceerd op 3 dec 2019 om 09:27 | Views: 1.200

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Gouddelver Endeavour mikt op een fusie met branchegenoot Centamin. De voorgestelde aandelendeal tussen de mijnbouwbedrijven zou een waarde hebben van 1,9 miljard dollar. Inspanningen om het bestuur van Centamin mee te krijgen in de plannen lijken vooralsnog vruchteloos.

Endeavour heeft een voorstel gedaan, waarbij aandeelhouders van Centamin een premie van 5 procent wordt beloofd. Endeavour zou in de voorgestelde plannen 53 procent van het fusiebedrijf in handen krijgen.

De bedrijven zouden tezamen een betere geografische spreiding en een betere diversificatie hebben, aldus Endeavour dat zich genoodzaakt ziet tot samenwerkingen door recente megadeals in de sector. Door een betere toegang tot kapitaal als fusiebedrijf zouden ook aandeelhouders kunnen profiteren. Een krachtenbundeling zou volgens Endeavour gunstig kunnen uitpakken voor dividendbetalingen.

Het is niet voor het eerst dat Endeavour probeert tot een fusie te komen. Een eerdere poging om tot een samenwerking met Acacia Mining te komen liep op niets uit.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links