Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Italiaanse bank UniCredit schrapt 8000 banen

Gepubliceerd op 3 dec 2019 om 09:23 | Views: 1.301 | Onderwerpen: Italië

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank UniCredit schrapt de komende vier jaar 8000 banen en keert investeerders 2 miljard euro uit door eigen aandelen in te kopen. Dat kondigde de topman Jean Pierre Mustier dinsdag aan bij de presentatie van een strategische plan voor de periode tot en met 2023.

De bank uit Milaan schrapt daarmee in totaal 9 procent van het totale personeelsbestand, onder meer door 500 filialen te sluiten. UniCredit heeft in tijden van negatieve rentestanden moeite om de omzet omhoog te krijgen. Mustier wil daarom geld vrijmaken voor aandeelhouders door kosten omlaag te brengen en efficiënter te werken. De doelen zijn "pragmatisch en haalbaar", aldus Mustier.

De bezuinigingsoperatie zal naar verwachting 1 miljard euro aan kostenbesparingen opleveren. De kosten van 1,4 miljard euro zullen worden geboekt in 2019 en 2020.

Met de 8000 banen die bij UniCredit verdwijnen staat de teller van de wereldwijd dit jaar aangekondigde ontslagen in de financiële sector nu op 73.400. In totaal 86 procent van deze ontslagen valt in Europa, aldus berekeningen van persbureau Bloomberg. Duitsland loopt daarbij voorop, zo schrapt bankgigant Deutsche Bank tot 2022 in totaal 18.000 banen.

Gerelateerd

Italië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links