Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Waanzinnige voorspelling: renteverhogingen ECB

Gepubliceerd op 3 dec 2019 om 09:20 | Views: 101.648

KOPENHAGEN (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) begint komend jaar met renteverhogingen. Aan het eind van het jaar staat de beleidsrente in Europa zelfs weer boven het nulpunt. Dat is een "waanzinnige voorspelling" van de Deense Saxo Bank.

Financiële instellingen komen rond het jaareinde traditioneel met verschillende voorspellingen naar buiten, die "met een knipoog" bekeken moeten worden. Ze zijn geen onderdeel van officiële voorspellingen, maar worden op de financiële markten altijd met plezier gelezen.

Ook vermogensbeheerder Jupiter deed een aantal opvallende voorspellingen. Ook zij keken naar de ECB en verwachten dat het opkoopprogramma wordt beëindigd. Daar komen andere stimuleringsmaatregelen voor in de plaats als investeringen in de zorg, infrastructuur of vergroening van de economie.

Winter in techsector

Volgens Saxo is ook de "winter" in de techsector aanstaande, waarbij chipbedrijven klappen krijgen. De hype rond kunstmatige intelligentie komt plots tot stilstand. Grote techjongens als Facebook, Microsoft en Google weten het hoofd nog wel boven water te houden.

Ook de kans op een herverkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump slinkt, doordat de VS blijven kampen met grote handelstekorten. Hij besluit tot de introductie van een speciale ‘America First’-belasting, ten gunste van bedrijven die in de VS produceren met nieuwe ruzies met handelspartners tot gevolg.

Verlies Trump

De Democraten winnen volgens de prognose de verkiezingen. Ze krijgen daarbij ook de controle over zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat, waarbij vrouwen en millennials het verschil maken. Direct duiken ook discussies over het zorgstelsel en medicijnprijzen op, met koersverliezen voor de farmasector tot gevolg.

De analisten van Jupiter denken dat de Republikeinse partij in de VS zijn handen aftrekt van Trump. Dan zou Elizabeth Warren president worden. Maar de Democraten krijgen niet alle macht in handen, de Republikeinen houden de meerderheid in de Senaat waardoor het Amerikaanse beleid in het midden blijft.

Verder stapt Hongarije uit de Europese Unie, aldus Saxo. Voor de Hongaarse economie is het allemaal niet best. Kapitaal stroomt het land uit en de lokale forint keldert.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
33 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Vocht
0
Kees1
3
De ECB zal de rente misschien iets laten stijgen, maar dat zal heel weinig zijn. Lagarde heeft naast haar eigen belang uitsluitend oog voor het belang van Frankrijk. Het belang van Frankrijk is de rente heel laag te houden. Zodra de rente stijgt komt Frankrijk in financiële problemen.
Hongarije gaat niet uit de EU. Dat is in ieder geval niet te hopen. Landen als Hongarije en Polen vormen een uitstekend tegenwicht tegen Macron, Merkel, Timmermans en andere linkse figuren. Orban houdt het belang van zijn kiezers nog in het oog. Dat kan van veel politici in onze omgeving niet gezegd worden.
bik
0
[quote alias=Vocht id=11982644 date=201912031317]
Hongarije gaat helemaal niet uit de EU. Wat is dit voor csigány praat.
[/quote CSiganywattes???
Quala
1
Dit is een doem gedachte zoals dat werd aangegeven met een knipoog.
Persoonlijk zou ik dat geweldig vinden dan wordt het bed een keer opgeschud er zit naar mijn idee veel te veel (bed)luis in.
het zwaard
0
Ik denk dat de mening van de SAXO Bank wel eens snel zou gevolgd kunnen worden door andere banken. En dan wordt waanzinnig plots weer waarschijnlijk.
piet053
0
Huppeldepepup
0
quote:

sok2 schreef op 3 dec 2019 om 10:54:


[...]

Hier is geen discussie mee mogelijk, je bent duidelijk gehersenspoeld door het linkse media kartel.

Dacht dat het hier over de rente ging. Donder eens op met dit gezwam. Rechts infantiel geklets.
Maan Arkenbosch
0
Het is van tweeën een: of de rente gaat omhoog of de €. wordt via koopkracht verlies steeds minder waard. Ik vrees dat Lagarde wat magere konijnen uit de hoge hoed tovert. Werkende klasse gaat steeds hogere looneisen stellen en demonstreren. Belastingen worden ondraaglijk en populistische partijen stijgen en stijgen in de kiezersgunst.....
Burpy..
0
Ik heb er ook één..

Saxo Bank valt om..

Géén redden meer aan..

En in haar val sleept zij helaas.. helaas..

De Bink Bank óók mee..!;)(Bancair) Toegevoegd:

De Markt doet haar werk!

Blokhoofd
1
Zelden hebben we in de westerse wereld een onbetrouwbaardere regeringsleider gehad dan Trump.
Wie dat anders ziet zal van hetzelfde slag zijn.
En omroep Ongehoord, gd verhoede dat ie komt, is voor mensen die niet kunnen luisteren, da's anders dan niet gehoord worden.
Ik wens alle posters toe dat zij in 2020 genuanceerd gaan denken. Niks is nl zwart-wit.
Bonost
0
quote:

De moeder van Juul schreef op 5 dec 2019 om 03:00:


Ik hou van Trump. De beste president ooit!

Prima dat je dat doet, maar bespaar ons van het gekwijl.
Gilaph
1
Je kan ander regeringsleiders wel onbetrouwbaar vinden, hier in onze bananen- republiek zijn ze net zo onbetrouwbaar !! Misschien nog wel erger omdat de goegemeente denk dat de regering het beste met ons voorheeft , hoe naiëf.!!
33 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links