Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Waanzinnige voorspelling: renteverhogingen ECB

Gepubliceerd op 3 december 2019 09:20 | Views: 104.573

KOPENHAGEN (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) begint komend jaar met renteverhogingen. Aan het eind van het jaar staat de beleidsrente in Europa zelfs weer boven het nulpunt. Dat is een "waanzinnige voorspelling" van de Deense Saxo Bank.

Financiële instellingen komen rond het jaareinde traditioneel met verschillende voorspellingen naar buiten, die "met een knipoog" bekeken moeten worden. Ze zijn geen onderdeel van officiële voorspellingen, maar worden op de financiële markten altijd met plezier gelezen.

Ook vermogensbeheerder Jupiter deed een aantal opvallende voorspellingen. Ook zij keken naar de ECB en verwachten dat het opkoopprogramma wordt beëindigd. Daar komen andere stimuleringsmaatregelen voor in de plaats als investeringen in de zorg, infrastructuur of vergroening van de economie.

Winter in techsector

Volgens Saxo is ook de "winter" in de techsector aanstaande, waarbij chipbedrijven klappen krijgen. De hype rond kunstmatige intelligentie komt plots tot stilstand. Grote techjongens als Facebook, Microsoft en Google weten het hoofd nog wel boven water te houden.

Ook de kans op een herverkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump slinkt, doordat de VS blijven kampen met grote handelstekorten. Hij besluit tot de introductie van een speciale ‘America First’-belasting, ten gunste van bedrijven die in de VS produceren met nieuwe ruzies met handelspartners tot gevolg.

Verlies Trump

De Democraten winnen volgens de prognose de verkiezingen. Ze krijgen daarbij ook de controle over zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat, waarbij vrouwen en millennials het verschil maken. Direct duiken ook discussies over het zorgstelsel en medicijnprijzen op, met koersverliezen voor de farmasector tot gevolg.

De analisten van Jupiter denken dat de Republikeinse partij in de VS zijn handen aftrekt van Trump. Dan zou Elizabeth Warren president worden. Maar de Democraten krijgen niet alle macht in handen, de Republikeinen houden de meerderheid in de Senaat waardoor het Amerikaanse beleid in het midden blijft.

Verder stapt Hongarije uit de Europese Unie, aldus Saxo. Voor de Hongaarse economie is het allemaal niet best. Kapitaal stroomt het land uit en de lokale forint keldert.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
42 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Prince Doji
0
Draghi en Lagarde zijn misdadigers tegen de menselijkheid.

Hele EU moet veranderen. Geen federatieve gedachte. Weg met de Debt Union waar we ingeluisd zijn. En weg met alles wat rood en links is. Groene Bonds komen ! EU bonds komen..............Allemaal leugens betaald met U belasting geld................ OP NAAR NEXIT !!!!!!!!!!!
dasokwat
0
Nederland is ooit eens lid geworden van een voetbalclub (EEG), maar de leiders hebben er een hockeyclub van gemaakt , (EU) een nieuw empire met eigen leger en volkslied, en wetten.

Ik verwacht dat een renteverhoging beperkt blijft tot 1/4 % (vanaf -0.4%).
Bij een stijgende Euro, komt EU-zuid in de sores
42 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare