Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Mijnbouwer Vale belooft record ijzerproductie

Gepubliceerd op 3 december 2019 09:11 | Views: 1.987

ArcelorMittal 25 sep

10,31 -0,07 (-0,67%)

RIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - De Braziliaanse mijnbouwer Vale belooft om tegen 2022 een record aan ijzer te produceren. De onderneming had dit jaar te maken met een terugval in productie nadat zijn dam in de staat Minas Gerais bezweek.

Vale denkt om in 2022 zijn ijzerproductie op te kunnen voeren tot 390 miljoen tot 400 miljoen metrische ton. Die hoeveelheid zou de mijnbouwer oorspronkelijk nog dit jaar halen, maar zo'n kwart van de productie kon niet gerealiseerd worden door de ineenstorting van de dam. In 2020 verwacht Vale om een ijzerproductie tussen 340 miljoen en 355 miljoen metrische ton te bereiken.

Meer productie van een van de grootste mijnbouwers ter wereld zal het overaanbod op de markt van ijzer verder opvoeren. Sinds juni daalden de prijzen van ijzer dat nodig is voor de staalproductie met 20 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare