Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street neemt iets gas terug

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York toonden maandag halverwege de sessie een hoger beeld, al waren de plussen niet meer zo uitbundig als aan het begin van de handelssessie. Beleggers op Wall Street reageerden op de wapenstilstand in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Ook de olieprijzen zaten stevig in de lift.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.20 uur (Nederlandse tijd) 1 procent hoger op 25.803 punten. De brede S&P 500 won 1 procent tot 2788 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,4 procent tot 7433 punten.

De Chinese president Xi Jinping en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump spraken tijdens de G20-top in Argentinië af om negentig dagen geen nieuwe importtarieven in te voeren, met als doel om binnen die periode een handelsdeal te bereiken. China stemde tevens in om een grote hoeveelheid Amerikaanse producten af te nemen en het land zou bereid zijn om importheffingen op Amerikaanse auto's te verlagen of zelfs af te schaffen.

Flink in het groen

De autobouwers General Motors (GM), Ford en Tesla stonden flink in het groen en handelsgevoelige bedrijven als Caterpillar en Boeing klommen tot 3,7 procent. Techbedrijven als Amazon, Apple, Netflix en Nvidia gingen tot zo'n 4 procent vooruit. Webwinkelgigant Amazon wist daarbij enige tijd Microsoft te verdringen als duurste bedrijf ter wereld.

De aandacht ging ook uit naar de in New York genoteerde Nederlandse chipmaker NXP Semiconductors (plus 3 procent). Chipfabrikant Qualcomm (plus 1,2 procent) ziet geen heil meer in een aankoop van NXP, nadat China liet weten een eventuele overname alsnog goed te keuren. De overnamedeal tussen Qualcomm en NXP ter waarde van 44 miljard dollar ketste eerder dit jaar af omdat Peking niet tijdig toestemming verleende.

Gestegen olieprijzen

Oliefondsen in New York profiteerden van de gestegen olieprijzen, na het bericht dat Saudi-Arabië en Rusland langer samen zullen optrekken bij het bepalen van de olieproductie. Deze week houdt oliekartel OPEC een vergadering over de productie. Verder werd bekend dat de Canadese provincie Alberta de olieproductie gaat verlagen om zo het overaanbod aan te pakken. In Alberta bevinden zich olierijke teerzandgebieden.

Een vat Amerikaanse olie steeg 3,6 procent in prijs tot 52,77 dollar. Brentolie kostte 3,1 procent meer op 61,28 dollar per vat. De euro was 1,1354 dollar waard, tegen 1,1358 bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 3 december 2018 21:25
    Niet alleen neemt Wall Street wat gas terug na enkele uren, ook gebeurde dit op de Europese beurzen rond de middag. Mij lijkt dit heel normaal, de markten overdrijven altijd bij zowel goed als slecht nieuws. Maar indien de Dow erin lukt om tegen het einde van de beursdag zijn winst te kunnen houden, ziet het ervoor morgen weer goed uit.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links