Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

´Omslagpunt voor Brunel´

AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalcijfers die Brunel vrijdag presenteerde, laten zien dat het omslagpunt voor de detacheerder bereikt lijkt te zijn. Dat meldden analisten van KBC Securities in een rapport over het concern, dat lange tijd kampte met de aanhoudende malaise in de olie- en gasmarkt. Volgens ING heeft Brunel het dieptepunt achter zich gelaten.

De resultaten over het derde kwartaal bestempelden de KBC-analisten als fatsoenlijk, na een lange periode van resultaten die minder over naar huis te schrijven waren. Vooral de vooruitzichten in Nederland en Duitsland werden door KBC als ,,goed nieuws" weggezet. Verder wezen de kenners op de kosten die Brunel beter in de hand wist te houden.

De marktvorsers benadrukken bovendien dat de koers van het aandeel, sinds de tegenvallende cijfers over het tweede kwartaal, behoorlijk aan waarde heeft gewonnen. ,,Waarschijnlijk zijn investeerders bereid Brunel toch het voordeel van de twijfel te geven", aldus KBC.

Beter dan voorzien

ING-analisten oordelen dat de prestaties van Brunel op alle vlakken beter waren dan voorzien. Daarbij meent de bank dat de brutowinst van 2017 van 15 miljoen euro die Brunel denkt te zullen halen ruimschoots zal worden overtroffen. De resultaten in Duitsland worden nog altijd negatief beïnvloed worden door vakbondskwesties, maar de marges in het land stegen evengoed naar recordniveaus. Ook het werk dat nog op de plank ligt voor volgend jaar stemt kenners van ING tevreden.

KBC handhaafde zijn advies accumulate op het aandeel met een koersdoel van 14,50 euro. ING heeft een koopadvies op Brunel met een koersdoel van 17,20 euro. Het aandeel Brunel stond vrijdag omstreeks 10.00 uur 6,4 procent hoger op 15,07 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 feb AEX op de waakvlam het weekend in, koersdreun Besi, Alfen en Galapagos 2
  2. 23 feb Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Brunel International

10,060 23 apr
-0,020 -0,20%
Premium

Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links