Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Ahold heeft interesse in Amerikaans Kroger'

NEW YORK (AFN) - Supermarktconcern Ahold zou geïnteresseerd zijn in zijn Amerikaanse branchegenoot Kroger. Persbureau Bloomberg haalde dinsdag een anonieme tweet aan met een bericht van dien aard, om een scherpe koerswinst van Kroger op de Amerikaanse beurs te duiden.

De tweet is verzonden vanaf het anonieme account @DW3p4c, waarvan de persoonsomschrijving luidt: handelaar, belegger, milieuvriend, foodie. Het aandeel Kroger ging in reactie op de tweet bijna 4 procent omhoog, tot ruim boven de 20 dollar.

Ahold zou volgens de tweet van @DW3p4c adviseurs hebben aangesteld om te werken aan een bod van 32 dollar per aandeel voor Kroger. Het bedrijf wilde niet reageren op geruchten, Kroger was niet direct bereikbaar voor een reactie. Ook @DW3p4c reageert niet op de vraag waar de informatie vandaan komt.

Kroger stond de afgelopen tijd flink onder druk op de beurs. Medio juni sneed de onderneming in zijn jaarprognose. Rond die tijd liet Amazon weten branchegenoot Whole Foods over te nemen, een bericht dat de wereldwijde supermarktsector onder druk zette. Kroger speelde sindsdien ruim 30 procent van zijn beurswaarde kwijt.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  2. 14 feb Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Nuchtertransparant 3 oktober 2017 19:55
    Ach wat the hack, ik heb er maar 600 stukken van ingekocht voor de lol. Aandeel is enorm gekelderd vanaf de high het afgelopen jaar en heel veel lager zal het niet gaan. Denk zelf dat het volgende spel is begonnen in de Amzonification van de foodretail. Vraag is wie uiteindelijk een bod op Ahold gaat doen.....
  2. gerrit 69 3 oktober 2017 23:53
    quote:

    dalai schreef op 3 oktober 2017 18:31:

    tis ongelovelijk, een anoniem account en dan dit bericht plaatsen ? Het klinkt als een stuk koersmanipulatie en IEX werkt er aan mee door dit bericht te plaatsen. Ik vind het schandalig.
    Waar rook is, is vuur, want bericht staat ook in de Telegraaf en Financieel Dagblad.
  3. [verwijderd] 4 oktober 2017 02:53
    Aantal aandelen.. maakt niks uit.. kleine belegger of grote belegger... het gaat om VISIE. Ik zit heerlijk achterover met een beste bult stocks omdat ik weet dat dit bedrijf vér ondergewaardeerd is. Dus laat maar komen Kroger of whatever. Het management van AD is top, vergelijk dat maar eens met Gemalto..., daar ga je van over je nek. Máár niet denken dat je in een paar maanden kunt cashen, geduld is een schone zaak.
  4. [verwijderd] 4 oktober 2017 03:26
    follow-up: Ondergewaardeerd waarom?: Vanwege FA in relatie tot andere AEX (en zelfs AMX) aandelen. Koersmanipulatie vindt altijd plaats... geen bewijs maar vanwege alle FA van deze aandelen is dat mijns inziens duidelijk. Ik heb concrete ervaring met toezichthouders en daar wordt ik niet blij van, toezicht is meestal window-dressing en feitelijk een farce. Ondanks goede cijfers kun je de koers drukken TOTDAT de snelkookpan overkookt en men de koers moet laten gaan...geld vindt altijd zijn (uit)weg; zorg dat je op tijd aan boord bent.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ahold Delhaize Koninklijke

27,940 15:02
+0,330 +1,20%
Premium

Ahold Delhaize op overnamejacht in de VS

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links