Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techaandelen trekken Europese beurzen in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag fors gedaald. De winst uit de ochtenduren verdween als sneeuw voor de zon na de opening van Wall Street waar de techsector stevig lager werd gezet. Ook in Europa gingen techaandelen onderuit, zoals chipbedrijven ASMI en ASML in de AEX-index.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot met een verlies van 2,1 procent op 549,60 punten. De MidKap leverde 0,9 procent in tot 802,20 punten. Londen en Frankfurt daalden tot 1,5 procent. Parijs hield de schade met een koersval van 0,4 procent beperkt, na de onthulling van het stimuleringsplan van 100 miljard euro voor de Franse economie.

De grootste verliezer in de AEX was chiptoeleverancier ASMI dat 6,8 procent inleverde. Ook betalingsverwerker Adyen kreeg met een min van 6,3 procent een flinke klap te verwerken, net als chipmachinemaker ASML (min 4,6 procent) en techinvesteerder Prosus (min 4,1 procent). Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield was met een winst van 1,5 procent de koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak.

Besi

Ook in de MidKap was het een techbedrijf, in dit geval chiptoeleverancier Besi, die de rij sloot. Dat aandeel werd 4,2 procent minder waard. Financieel dienstverlener Intertrust steeg 4,5 procent na een adviesverhoging van KBC Securities en was daarmee de grote winnaar. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM steeg 3 procent.

Bij de kleinere bedrijven klom ForFarmers 0,8 procent. Het veevoerbedrijf trekt op 11 september ruim 11 miljoen aandelen in.

Infineon

Ook internationaal leverden techaandelen flink in. Chipbedrijven als STMicroelectronics, Infineon en Ams daalden tot 6,9 procent. In Frankfurt verloor Siemens Healthineers verder ruim 5 procent. De Duitse maker van medische apparatuur heeft zo'n 2,7 miljard euro opgehaald met de plaatsing van nieuwe aandelen bij institutionele investeerders. De opbrengst wordt gebruikt voor de gedeeltelijke financiering van de overname van de Amerikaanse branchegenoot Varian Medical Systems.

De euro was 1,1827 dollar waard tegen 1,1835 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,3 procent minder op 40,56 dollar. Brentolie werd 2,4 procent goedkoper op 43,36 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22:10 Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 17:57 AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 3 september 2020 21:32
    Bizar dat wallstreet ca 10 procent is gestegen afgelopen weken en daar nu winstnemingen zijn. Hoewel europese beurzen niet zijn meegestegen maar wel mee moeten dalen ...dowjones en nasdaq staan nog steeds veel te hoog gewaardeerd...en europa is aan de lage kant en zelfs oversold geraakt afgelopen weken....nog nooit dit soort extreem lage koersengezien aegon 2 euro abn en ing samen krijg je ze nu voor ca 14 euro, hoewel je eerst voor abn 20 euro alleen betaalde. Rds kost een jaar geleden 30 euro en nu ca 10 euro...vastgoedsfds ook gehalveerd...Al deze fds staan ver onder hun intrinsieke waarden. Deze vergelijkbare bedrijven staan ook op wallstreet genoteerd maar daar zijn de waarderingen gemiddeld 30 to 40 procent hoger. De waarderingen vd aandelen in de aex zijn echt extreem laag.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links