Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verzekeraar weigert commissarissen Imtech bijstand

Verzekeraar weigert commissarissen Imtech bijstand

AMSTERDAM (AFN) - Drie in claimprocedures verwikkelde oud-commissarissen van het failliete beursfonds Imtech kunnen vooralsnog fluiten naar een vergoeding voor juridische bijstand, schrijft Het Financieele Dagblad. Ook de miljoenen die curatoren en gedupeerde beleggers als schadevergoeding willen vorderen, moet het trio, als het aan hun Amerikaanse verzekeraar ligt, straks uit eigen zak betalen.

Dat bleek maandag tijdens een kort geding bij de rechtbank in Haarlem. De keiharde opstelling van aansprakelijkheidsverzekeraar CNA roept volgens de krant de vraag op hoe goed commissarissen eigenlijk verzekerd zijn na een faillissement van de onderneming waar ze toezicht hielden.

Het elektrotechnische installatiebedrijf Imtech ging in de zomer van 2015 failliet. Curatoren constateerden een boedeltekort van 1,5 miljard euro en zijn sindsdien op jacht naar geld. Maar ook gedupeerde beleggers azen op compensatie. Zij zagen meer dan een miljard aan geïnvesteerd geld in rook opgaan. Onder andere de stichting ImtechClaim en de beleggersvereniging VEB menen dat aandeelhouders recht hebben op compensatie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 3 september 2019 07:31
    Goed dat dit naar buiten komt en dat RvC/RvB in de (non)profit zich realiseren dat als ze iets zien of zelf doen het ooit uit zal komen! Ik ben alleen bang dat het nooit helemaal "uitgebannen" kan worden....Hopelijk wordt de verzekering niet qua premie opgehoogd om het wel te verzekeren want dan hou je het "gegraai" in stand. Ik was aandeelhouder van Imtech en heb een knauw gekregen door deze giga-fraude van accountants/directie en commissarissen!
  2. Vaak wel 4 september 2019 17:01
    Ik was ook aandeelhouder. Pas sinds een half jaar lid van de VEB. Hoop toch nog wat compensatie te zien.

    Knaagt aan mijn gevoel van rechtvaardigheid dat als je in 2015 of 2016 lid was geworden je wellicht 1 of 1.5 euro per Imtech aandeel krijgt en als je het een paar jaar later geworden bent je niks of een paar cent krijgt. Houdt dan van de beleggers die laat lid zijn geworden 10% in van hun toewijzing. Maar wél 100% toewijzing, net als de andere gedupeerden. Die 10% mag de VEB kas in. Voor een leden bbq of voor acties tbv beleggers. Beiden goed.

9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links