Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Air France maakt afspraken over vertrek piloten

Gepubliceerd op 3 augustus 2020 19:08 | Views: 3.621

Air France-KLM 22 jan

4,70 -0,12 (-2,47%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France heeft met de Franse vakbond SNPL AF-TO afspraken gemaakt over het vertrek van vierhonderd piloten. De overeenkomst heeft betrekking op de omvangrijke bezuinigingen waar het luchtvaartconcern aan werkt vanwege de coronacrisis. De maatschappij maakte eerder al bekend dat er in totaal 7600 banen gaan verdwijnen.

Piloten van Air France en Transavia France "nemen volledig deel aan de inspanningen die nodig zijn door deze uitzonderlijke en langdurige crisis die we doormaken", benadrukt de vakbond in een verklaring. De loonbetaling aan piloten zou volgens de bond sinds april ongeveer 25 tot 40 procent lager liggen dan anders. Deze afname van de pilotensalarissen zou voor Air France op jaarbasis rond de 300 miljoen euro schelen.

Ook bij KLM wordt momenteel stevig gereorganiseerd. Vrijdag werd bekend dat er komende tijd nog zo'n 1500 mensen ontslagen worden. Dat aantal komt bovenop de KLM-medewerkers die gebruikmaakten van de vrijwillige vertrekregeling, de uitzendkrachten en mensen met een aflopend contract die al moesten vertrekken en de medewerkers die dit jaar en volgend jaar met pensioen gaan. In totaal gaat KLM inclusief haar dochterbedrijven met ongeveer 5000 medewerkers minder door.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare