Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Onzekere verwachtingen Heineken teleurstellend'

Gepubliceerd op 3 augustus 2020 09:23 | Views: 2.700 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 21 sep

76,12 -2,98 (-3,77%)

AMSTERDAM (AFN) - De kracht van de prestaties van het marktaandeel van Heineken is positief, maar het risico bestaat dat de consensus voor het hele jaar verlaagd zal worden vanwege een matige inschatting voor de tweede helft van het jaar. Dat stellen analisten van Jefferies, die een hold-advies hanteren op het aandeel. Analisten van Morgan Stanley (equalweight) merken op dat het "teleurstellend" kan zijn voor sommige mensen dat de bierbrouwer geen prognoses voor de middellange termijn verschaft.

Hoewel de vooruitzichten door de coronacrisis redelijk onduidelijk blijven, waarderen analisten van KBC Securities dat Heineken de afgelopen jaren gegroeid is. "We verwachten dat Heineken zijn weg terug zal vinden na de crisis", aldus de marktvorsers die een accumulate-advies geven.

Analisten van ING stellen dat de beslissing van Heineken om het interimdividend te schrappen niet eerder was aangekondigd. Toch kwam dat niet als een verrassing, aangezien de nettowinst met 79 procent daalde. De analisten geven een hold-advies en een koersdoel van 75,47 euro.

Het aandeel Heineken stond maandag omstreeks 10.25 uur 1,8 procent lager op 80,78 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 limomilo 3 augustus 2020 10:56
  Wat is er logischer dat in deze onzekere tijden de verwachtingen onzeker zijn.
  2020 is voor Heineken een verloren jaar. De zomer is voor 2/3 voorbij. Veel kroegen en restaurants zijn og gesloen of draaien op halve kracht en dat zal voorlopig zo blijven. Buiten er een groot aantal bars en restaurants definitief gesloten blijven
 2. Yandex 3 augustus 2020 14:54
  Vooral handig dat Heineken enkele zwaar overgewaardeerde activiteiten afschrijft, zoals elk multinational dat nu gretig doet.

  Voor Heineken is het waardevol om snel en constructief in de kosten te kunnen snijden wat een producent over het algemeen ook snel kan realiseren.

  Verder hoeft Heineken zich echt geen zorgen te maken over het te verkopen volume, enkel over de brutowinstmarge (dat men via de retail zal moeten zien op te krikken).
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare