Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nederlandse industrie krimpt weer iets minder hard'

Gepubliceerd op 3 augustus 2020 09:20 | Views: 2.872

AMSTERDAM (AFN) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is vorige maand nog altijd gekrompen, maar de afname was opnieuw minder sterk dan een jaar eerder. Daarmee zet het herstel opnieuw door. Dat meldde de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi).

De inkoopmanagersindex van Nevi, die de bedrijvigheid meet, kwam uit op een stand van 47,9. In juni was dat nog 45,2. Een stand onder de 50 duidt op krimp, daarboven is sprake van groei.

Deelcijfers over de productie, nieuwe orders en lopende orders namen allemaal nog af, maar de verschillen ten opzichte van vorige maand waren vrij klein. Het lijkt er volgens ABN AMRO-econoom Albert Jan Swart dan ook op dat de bodem voor de Nederlandse industrie bijna bereikt is. Wel merkt hij dat de industrie in een lagere versnelling draait. Zo nam het aantal banen in rap tempo af, wat in juli vooral ten koste ging van mensen met een vast contract. Nevi denkt dat de komende maanden het aantal ontslagen gaat toenemen, omdat reorganisaties voorbereidingstijd kosten.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare