Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hunter Douglas verkleint beleggingsportefeuille

ROTTERDAM (AFN) - Raambekleder Hunter Douglas verkleint de omvang van zijn beleggingsportefeuille naar zo'n 100 miljoen dollar aan het einde van het jaar, om overnames te financieren. Dat werd woensdag bekendgemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De portefeuille had eind juni een waardering van 196 miljoen dollar.

Volgens financieel topman Leen Reijtenbagh wordt het geld gebruikt om schuld af te lossen die is aangegaan voor overnames uit het recente verleden. Hij gaf ook aan dat Hunter Douglas ,,zoals gebruikelijk'' met bedrijven praat inzake acquisities. Concreet wilde hij daar verder niet over worden.

Hunter Douglas zag de omzet de afgelopen zes maanden met 3,7 procent groeien ten opzichte van een jaar eerder, tot ruim 1,3 miljard dollar. Negatieve wisselkoerseffecten werden daarbij gecompenseerd door hogere volumes en bijdragen uit de overnames. De verkopen namen in alle regio's waar Hunter Douglas actief is toe, behalve in Australië. Daar bleven ze stabiel.

Winst

Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg 10 procent tot 154 miljoen dollar. Onder de streep realiseerde Hunter Douglas een winst van 83,7 miljoen dollar, een stijging van iets meer dan 8 procent vergeleken met een jaar eerder.

Hunter Douglas verwacht de komende tijd aanhoudende groei in de Verenigde Staten en Azië, stabiele economische omstandigheden in Europa en aanhoudend lastige condities in Latijns-Amerika.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links