Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Air France bevestigt bijna 7600 banen te schrappen

Gepubliceerd op 3 juli 2020 20:07 | Views: 4.426

Air France-KLM 07 aug

3,85 -0,01 (-0,34%)

PARIJS (AFN) - Air France bevestigt ruim 7600 banen te moeten schrappen om de coronacrisis te doorstaan. Dergelijke aantallen circuleerden al eerder. De Franse tak van luchtvaartcombinatie Air France-KLM snijdt daarbij vooral hard in het personeelsbestand van zijn regionale vliegmaatschappij HOP!

Bij Air France moeten de komende tweeënhalf jaar 6560 van de in totaal 41.000 banen verdwijnen. Daarbij mikt de vervoerder erop dat meer dan de helft van alle arbeidsplaatsen via natuurlijk verloop zal verdwijnen. Bij HOP!, dat vooral korte vluchten in Frankrijk zelf aanbiedt, wordt het personeelsbestand bijna gehalveerd. Hier verdwijnen 1020 van de 2420 banen.

Behalve via natuurlijk verloop, hoopt Air France ook met een vrijwillige vertrekregeling en vervroegd pensioen afscheid te nemen van veel medewerkers. Dergelijke vormen van banenreducties hebben de "prioriteit" bij de aanstaande reorganisatie, kondigde de maatschappij aan na een bijeenkomst met vakbonden.

Omzetdaling

Air France kreeg door de coronacrisis te maken met een omzetdaling van 95 procent gedurende drie maanden. Op het hoogtepunt van de crisis verloor het bedrijf dagelijks 15 miljoen euro. De zustermaatschappij van KLM wijst er daarbij op dat de weg naar herstel onzeker is.

De Franse staat, die voor circa 14 procent aandeelhouder is van Air France-KLM, kwam Air France eerder dit jaar te hulp met een pakket van 7 miljard euro aan noodleningen en garanties. Onlangs maakte de Nederlandse overheid bekend KLM met 3,4 miljard euro aan kredietgaranties en leningen te redden van de ondergang. Daarbij stelde Den Haag wel de eis dat de kosten bij KLM met 15 procent omlaag gaan. Ook Nederland heeft een belang van rond de 14 procent in Air France-KLM.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 94% zegt verkopen 16 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Lepre Chaun 3 juli 2020 22:38
  quote:

  timmetje83 schreef op 3 juli 2020 21:52:


  Goed voor Randstad?


  Ben ik eens met je.

  Een groot
  deel van de banen zal via natuurlijk
  verloop verdwijnen,vooral doordat veel
  medewerkers met pensioen gaan.

  En ja baasie AF neemt geen vast personeel meer aan ,maar Uitzendkrachten voor de piekmomenten.

  Dus ja Goed voor Randstad.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare