Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

België onderzoekt marktverstoring maaltijdbezorgers

Gepubliceerd op 3 juli 2020 14:56 | Views: 6.222 | Onderwerpen: België

JUST EAT TAKEAWAY 11 aug

96,26 +0,78 (+0,82%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische autoriteiten verdenken de maaltijdbezorgdiensten Uber Eats en Deliveroo van onrechtmatige marktpraktijken. Minister Denis Ducarme (Middenstand, Zelfstandigen en MKB) stuurt de inspectie op de Amerikaanse en Britse bezorgbedrijven af.

"Ik wil hen de horecasector, die zwaar te lijden heeft onder de Covid-19-crisis, niet laten verzwakken", aldus de minister. Hij sluit gerechtelijke stappen niet uit. Ook de Belgische Mededingingsautoriteit wordt mogelijk ingeschakeld.

Ducarme had vrijdag een ontmoeting met vertegenwoordigers van de campagne ‘Savemyresto’, die klaagt over "agressieve" praktijken van Uber Eats en Deliveroo, waaronder te hoge commissies en promotiecampagnes zonder overleg met restaurants.

Sancties

"Wie zijn dominante positie misbruikt, zal de overheid op zijn weg tegenkomen", waarschuwt Ducarme. Als blijkt dat ze zich schuldig maken aan oneerlijke praktijken, stelt de bewindsman de bedrijven sancties in het vooruitzicht.

In Nederland is ook kritiek op bedrijven die bezorgers niet in dienst nemen, maar via uitzendconstructies of als zzp'ers inhuren. Vakbond FNV berekende vorig jaar dat de bedrijven jaarlijks bijna 30 miljoen euro te weinig afdragen aan inkomstenbelasting en premies. De constructies waarmee de circa 10.000 "onderbetaalde" bezorgers in Nederland te werk worden gesteld zouden de samenleving veel geld kosten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 53% zegt verkopen 17 stemmen

Gerelateerd

België

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare