Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman beursfonds Lavide treedt terug

AMSTERDAM (AFN) - Salar Azimi treedt per direct terug als topman van beursfonds Lavide. Zijn taken worden tijdelijk overgenomen door de raad van commissarissen. Azimi zegt in een verklaring dat hij "in het belang van Lavide" vertrekt. Ook leidt zijn zelfgekozen ontslag tot een kostenbesparing, zo staat in een verklaring.

De positie van Azimi bij Lavide stond al enige tijd onder druk. Volgens Het Financieele Dagblad werd tijdens de aandeelhoudersvergadering duidelijk dat meerdere aandeelhouders van de bestuurder van het lege beursfonds af wilden. Recent werd ook bekend dat Azimi, die eigenlijk zijn eigen bedrijven in Lavide onder zou brengen, een andere partij bereid had gevonden ondernemingen in de lege beurshuls te schuiven. Welk bedrijf dat is, is nog altijd niet bekend gemaakt. De gegadigde partij zou eerst rust willen bij Lavide en zekerheid hebben over de continuïteit.

Die continuïteit was juist in gevaar omdat Azimi 430.000 euro van Lavide had geleend om mee te beleggen. Daarop leed hij 250.000 euro verlies. Uiteindelijk betaalde de topman dat terug met 4 procent rente. Ook gebruikte hij 64.000 euro uit de kas van Lavide om zijn voetbalclub Patro Eisden Maasmechelen mee te sponsoren.

De commissarissen wisten niet van de sponsoractie en schreven het beleggen met geld van Lavide toe aan "een andere interpretatie van afspraken". Ze lieten de zaak geen groot probleem worden in het belang van Lavide. Commissaris Bert Riemens noemt Azimi "een uitstekende ondernemer", "maar teamplaying is niet zijn grootste talent". Aandeelhouder Martijn Kok, die 23,5 procent van de aandelen bezit, geeft toe dat Azimi veel fouten weer heeft rechtgezet. "Maar zijn taak als ceo vervult hij niet heel soepel."

Lees over dit aandeel ook

  1. 01 feb Lavide meldt interesse in samenwerking onder beursnotering
  2. 09 jan Update: Delisting groepje smallcaps gestaakt 7

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lavide Holding

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lavide Holding

0,276 15:31
-0,008 -2,82%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links