Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Reclame op basis bankgegevens kan niet zomaar

Gepubliceerd op 3 juli 2019 11:12 | Views: 2.270

ING 03 apr

4,62 -0,19 (-4,04%)

DEN HAAG (AFN) - Banken mogen betaalgegevens van klanten niet zomaar gebruiken voor reclame. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) roept alle banken daarom op om nog eens goed te kijken naar hun beleid rond zogeheten direct marketing.

Aanleiding is dat ING onlangs zijn privacystatement heeft gewijzigd. De bank zei van plan te zijn klanten gepersonaliseerde aanbiedingen te doen op basis van de af- en bijschrijvingen. De AP kreeg vervolgens veel verontruste telefoontjes binnen van klanten.

Daarbij heeft de privacywaakhond aanwijzingen dat meer banken betaalgegevens van klanten willen verwerken voor reclamedoeleinden. Vandaar dat de toezichthouder nu snel een breed signaal wil afgeven en banken wil wijzen op de regels. Of wat ING aankondigde door de beugel kan, is nog niet specifiek uitgezocht.

NVB

"Betaalgegevens geven zo’n beetje een compleet beeld van iemands leven: waaraan besteed je je geld, van welke verenigingen ben je lid, met wie ga je om, welke patronen zijn zichtbaar? Daarom vindt de AP het belangrijk de bankensector te wijzen op de privacyregels", zegt bestuurslid Katja Mur.

ING laat weten nog in gesprek te zijn met de toezichthouder. De bank was nog niet begonnen met het versturen van de persoonlijke aanbiedingen voor eigen producten en diensten op basis van transactiegegevens en zal dat voorlopig ook niet doen.

Ook de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) wil graag praten met de AP. Volgens de brancheorganisatie laat de waakhond in zijn oproep weinig mogelijkheden om klanten op basis van betaaldata te wijzen op andere producten van de bank. De NVB merkt op dat die opstelling niet altijd in het belang van de klant is. Zo zou een bank kunnen wijzen op de voordelen van een studentenrekening wanneer er studiefinanciering op een rekening binnenkomt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 70% zegt verkopen 10 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Sir Cryptalot
0
quote:

suske wiet schreef op 3 juli 2019 11:25:


Wat mag Amazon meer dan de banken ?


Amazon heeft (nog) geen bankvergunning, dus in feite niets. Maar als u doelt op reclame n.a.v. uw aankopen, dan heeft u daar zelf toestemming voor gegeven door uw eigen aankopen te doen binnen het Amazon netwerk.
Peak
0
Deze natte droom van banken mag vooral nooit uitkomen. In ruil voor helemaal geen enkele inspanning bakken met geld verdienen aan uw gegevens. Een bank voorziet in een basisbehoefte en deze mag net zoals in een ziekenhuis of in het onderwijs nooit worden gemend met commerciele belangen. Je kan erop wachten dat je uitsluitend advertenties ziet van zakelijke klanten van ING. Weg vrije keuze, eigen beeldvorming, objectiviteit en goede concurrentie en dus het beste aanbod voor de consument. Wat een gruwelijke gedachte dat die misselijke mensen even voor jou gaan bepalen wat goed is of en niet en daar ook nog eens gruwelijk aan gaan verdienen... De zwijgende massa maakt dit allemaal mogelijk. Mensen moeten gauw af van de "lekker makkelijk" way of life en net iets harder nadenken voordat ze de sleutel van het geld aan ene Mark Z. puber-af geven notabene en de brainwash power van reclame aan banken. Teken niet blind voor toestemming voor gewijzigde policy in ruil voor een sleutelhangertje. Maak het ze eens een keer een beeje moeilijk in je eigen belang en die van je nazaten. Weet niemand meer hoe Indianen van hun land afkwamen? Waar maak je, je druk over ook eigenlijk. Het interesseert niemand Jack Sh..
Bowski
1
Cash is king.
Vinden de winkels misschien niet leuk.
Vindt de snuffelende overheid niet leuk.
Vindt de bank niet leuk.
Maar we doen het lekker toch.
Eigen schuld dikke bult.
aw.nl
0
Het gemak waarmee de ING bank de privacy van haar klanten opheft om een paar extra centen mee te verdienen. Het gemak waarmee ING Bank kosten voor het aanhouden van een bankrekening verhoogd, om daarmee een boete van DNB te betalen voor een stuntelig anti-money laundering beleid. Het gemak waarmee de ING Bank salarissen van bestuurders op exorbitante wijze wenst te verhogen. Het morele compas van de ING bestuurders is zoek, misschien is het tijd voor Lubach om een nationale ING bankrekening opzeg dag te organiseren.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare