Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dijsselbloem: Varoufakis 'volstrekt onjuist'

Dijsselbloem: Varoufakis 'volstrekt onjuist'

DEN HAAG (AFN) - De opmerking van de Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, dat er een akkoord in het verschiet ligt tussen Griekenland en de andere eurolanden is ,,volstrekt onjuist''. Dat zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem vrijdag na de ministerraad.

,,Dat is volstrekt uit zijn duim gezogen. Er zijn geen nieuwe voorstellen naar Athene gegaan'', aldus Dijsselbloem. ,,En we zijn niet dichtbij een oplossing'', voegde hij eraan toe. Er wordt pas weer met de Griekse regering gesproken na het referendum van zondag.

Varoufakis zei eerder op de dag tegen het Ierse radiostation RTE Radio dat een oplossing dichtbij was en dat die ongeacht de uitslag van het referendum kan worden bereikt. ,,Ik kan je verzekeren dat we deze week heel behoorlijke voorstellen van Europa hebben ontvangen en dat een deal zo goed als rond is'', verklaarde de Griek.

Negatief stemadvies

Het Zuid-Europese land stemt zondag over het hulppakket dat vorige weekend op tafel lag en toen nog niet was afgerond. Premier Alexis Tsipras heeft zijn volk een negatief stemadvies gegeven. Volgens een peiling houden de voor- en tegenstanders elkaar ongeveer in evenwicht.

Dijsselbloem zei donderdag in de Tweede Kamer dat bij een 'nee' het maar zeer de vraag is of Griekenland in de eurozone kan blijven. De Griekse regering heeft ,,een route gekozen die buitengewoon riskant'' is, verklaarde Dijsselbloem vrijdag. De toekomst van het land zal ,,buitengewoon zwaar'' zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 juli 2015 14:14
    Ach, de waarheid zal wel weer in het midden liggen. Officïele voorstellen zijn er natuurlijk niet gedaan. Maar misschien hebben een paar lagere EU-goden een paar balletjes opgegooid richting Varoufakis in de trant van "Als wij nu dit zouden doen, wat zouden jullie dan doen?'.
    Vervolgens wordt dit door onze goochelaar uitgevent als zijnde nieuwe voorstellen.
  2. Brogembank 3 juli 2015 14:16
    quote:

    Louis Pasciuto schreef op 3 juli 2015 14:06:

    Lijkt me niet aangezien die beurs al de hele week gesloten is. Denk eerder dat nu ook op de Griekse ggz bezuinigd wordt.
    dat is een andere mogelijkheid!
    Maar denk dat hij al langer short zit... van de winst koopt ie een leuke cokeplantage in Venezuela.
  3. Henri Nostradamus 3 juli 2015 14:17
    Wel zwak van Europa als er deze week (zoals Dijs. zegt) geen voorstellen aan Griekenland zijn gedaan. De wil om er echt uit te komen ontbreekt dus duidelijk aan de kant van de EUROgroep - ze stellen zich zeer star op en doen ook niet echt hin best om een oplossing te vinden. Eindeloos vasthouden aan een standpunt waarvan de Grieken zeggen dat het onacceptabel is leidt niet naar een oplossing zoals we tot nog toe ook gezien hebben. Beetje creativiteit van de kant van Dijs. zou niet overbodig zijn. Maar ja, ieder heeft zo z'n beperkingen. Per saldo zal Gr. dus wel uit de Eurozone verdwijnen en keert de Drachme terug. Dat is duidelijk waar de EUROgroep op aanstuurt. Uiteindelijk voor de Grieken geen slechte situatie denk ik, alhoewel ze zelf liever anders zouden willen.

    HN
  4. [verwijderd] 3 juli 2015 14:23
    quote:

    Henri Nostradamus schreef op 3 juli 2015 14:17:

    Wel zwak van Europa als er deze week (zoals Dijs. zegt) geen voorstellen aan Griekenland zijn gedaan. De wil om er echt uit te komen ontbreekt dus duidelijk aan de kant van de EUROgroep - ze stellen zich zeer star op en doen ook niet echt hin best om een oplossing te vinden.

    HN
    Het is goed om je grenzen te laten zien. Eens houdt het blijven doen van voorstellen op. Zeker als de andere partij blijk ervan geeft niet serieus te willen onderhandelen. (of te kunnen onderhandelen, daar lijkt het ook een beetje op; pokeren doet Varoufakis maar in het casino)
  5. [verwijderd] 3 juli 2015 14:29
    Griekenland uit de eurozone zegt Dijsselbloem heeft hij zeker nog nooit gehoord van het Verdrag van Lissabon. Wat een amateur met zijn grote bek dit is gewoon stemmingmakerij. De Grieken gaan er alleen uit als zij daarmee instemmen en alle andere landen ook unaniem daarmee eens zijn. Ik zal wel heel erg blij zijn dat dat gebeurt maar dat is wat anders.
  6. Hugo44 3 juli 2015 14:31
    Pokerspel gaat door, EU houdt poot stijf, Tsipras wil helemaal geen referendum (heeft iemand in Griekenland al enige voorbereidingen gezien?), dus wat gaat Tsipras vanmiddag zeggen? Dat hij toch maar akkoord gaat omdat Griekenland beter af is in de EU. Dat wist een kind van vier jaar ook al, dus waarom heeft hij dat op het spel gezet? Om betere voorwaarden te krijgen, maar dat gaat dus niet lukken.
  7. [verwijderd] 3 juli 2015 14:32
    ” Ik kan je verzekeren dat we deze week heel behoorlijke voorstellen van EUROPA hebben ontvangen en dat een deal zo goed als rond is'', verklaarde de Griek.

    “ volstrekt onjuist''. Zei eurogroepvoorzitter Dijsselbloem.

    En Dijsselbloem maar denken dat Hij EUROPA is ?

    Er zijn nu “ krachten “ bezig waar hij geen weet van mag en wil hebben.
    Plausible deniability.
58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links