Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

EasyJet bezorgd om beleid transferpassagiers

Gepubliceerd op 3 jun 2019 om 13:57 | Views: 1.621 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 19 jul

8,82 +0,05 (+0,62%)

easyJet 19 jul

1.100,00 +24,00 (+2,23%)

SCHIPHOL (AFN) - Ook budgetvlieger easyJet maakt zich zorgen om de positie van transferpassagiers in het nieuwe luchtvaartbeleid. De budgetvlieger stelt dat deze groep reizigers op Schiphol voor een onevenredig klein deel van de welvaart in Nederland zorgt en wil dat het kabinet daar rekening mee houdt. Transferpassagiers vallen niet onder de vliegtaks die het kabinet in 2021 wil invoeren.

Eerder zei de Ierse branchegenoot Ryanair al ongeveer hetzelfde. Die noemde de beslissing om transferpassagiers in de vliegbelasting niet mee te nemen verkapte staatssteun aan KLM. De grootste Nederlandse luchtvaartmaatschappij vervoert relatief meer overstappers dan budgetvliegers zoals Ryanair of easyJet.

EasyJet pleit voor een vliegbelasting die niet zoals de voorgestelde vliegtaks per ticket geldt, maar per vliegbeweging. De budgetvlieger vindt dat daarmee ''efficiënter vliegen een beloning krijgt en de lasten tussen alle gebruikers van Schiphol eerlijk verdeeld worden''. De overstappers zouden volgens onderzoek in opdracht van easyJet maar 10 procent bijdragen aan de welvaart van Schiphol, terwijl ze goed zijn voor bijna 40 procent van alle vliegbewegingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
easyJet 67% zegt verkopen 3 stemmen
Air France-KLM 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

easyJet

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord