Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Funderingsspecialist Sif krabbelt op

Gepubliceerd op 3 mei 2019 om 07:37 | Views: 3.594

Sif Holding 16:02

9,56 -0,39 (-3,92%)

ROERMOND (AFN) - Funderingsspecialist Sif heeft in het eerste kwartaal van dit jaar weer de weg omhoog gevonden. Het bedrijf voerde de omzet licht op, maar zag vooral het bedrijfsresultaat sterk verbeteren. Ook bracht Sif de schuldenlast flink terug, terwijl de onderneming ook investeerde in een nieuwe coatingfaciliteit en meer mensen aan het werk had.

Het Limburgse bedrijf haalde een omzet van 18,8 miljoen euro, tegen 17,3 miljoen in het voorgaande kwartaal. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 4,1 miljoen euro, waar dat in de laatste drie maanden van vorig jaar 0,3 miljoen euro was. De schuld van Sif daalde van 30,4 miljoen eind december naar 8,4 miljoen euro eind maart.

In de afgelopen drie maanden begon Sif het werk aan funderingen voor het windpark Seamade, terwijl de onderneming ook doorwerkte aan Triton Knoll en Borssele 3&4. Topman Fred van Beers verwacht dat de uitbreiding van de activiteiten in het tweede kwartaal doorzet.

Projecten

In het derde kwartaal, als Sif ook aan de funderingen voor Borssele 1&2 begint, zit Sif weer op een normale productie van ongeveer 60 kiloton verwerkt staal per kwartaal. De Limburgers hebben voor dit jaar nog voor 210 kiloton werk op de plank liggen.

Voor volgend jaar en daarna zit er voor 155 kiloton aan werk in het orderboek. Van Beers geeft aan dat Sif verder exclusief aan het onderhandelen is voor twee projecten en ook in gesprek is over andere projecten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Sif Holding 85% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Sif Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Stephan010
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 5 mei 2019 om 21:08:


Tostrams is ook weer positief over SIF:

www.iex.nl/Column/478633/Sif-Holding-...Ik ben ook positief over SifG na Q1 cijfers/outlook.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord