Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet Groupon valt tegen

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Aanbiedingensite Groupon heeft het eerste kwartaal van dit jaar wederom rode cijfers geschreven. Wel was het verlies minder groot dan dezelfde periode en jaar eerder. Dat bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van het bedrijf. Daaruit bleek vooral dat Groupon qua omzet voor het eerst in lange tijd niet aan de verwachtingen wist te voldoen.

De omzet kwam uit op bijna 674 miljoen dollar, tegenover iets minder dan 700 miljoen dollar een jaar eerder. Kenners hielden door de bank genomen rekening met een omzetstijging tot circa 722 miljoen dollar. Onder de streep resteerde een verlies van 24,4 miljoen dollar. Dat betekende praktisch een halvering van het tekort ten opzichte van een jaar eerder.

Verder deed het bedrijf vooral in Noord-Amerika wel aan klantenbinding. Het aantal gebruikers steeg daar met 500.000 tot 31,6 miljoen actieve klanten. Wereldwijd telt Groupon 48,3 miljoen gebruikers. Verder handhaafde het concern zijn verwachtingen voor het hele jaar waarbij het een brutowinst van 1,3 miljard tot 1,35 miljard dollar voorziet.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links