Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzetgroei voor Hunter Douglas

ROTTERDAM (AFN) - Raambekleder Hunter Douglas heeft de opbrengsten in het eerste kwartaal flink zien groeien, vooral via overnames. Dat bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht.

Hunter Douglas zette voor 703,7 miljoen dollar aan omzet in de boeken. De groei van 19 procent ten opzichte van een jaar eerder weerspiegelt een bijdrage van bijna 15 procent uit acquisities. Ook volumegroei droeg een steentje bij, die steeg in alle geografische gebieden behalve Azië.

Noord-Amerika vertegenwoordigde 52 procent van de omzet, Europa 33 procent, Latijns-Amerika 5 procent, Azië 6 procent en Australië 4 procent. Raambekledingsproducten vertegenwoordigden 84 procent van de omzet in het eerste kwartaal, bouwproducten en overige producten de rest.

Hunter Douglas rapporteerde een bedrijfsresultaat van 40,4 miljoen dollar. Het nettoresultaat bedroeg 41,8 miljoen dollar. Het concern verwacht een aanhoudende groei in de Verenigde Staten en Azië, een verbetering van het economisch klimaat in Europa en een aanhoudend moeilijk economisch klimaat in Latijns-Amerika.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links