Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zware krimp in Italiaanse dienstensector

LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de Italiaanse dienstensector is in maart zeer sterk gekrompen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus en de quarantainemaatregelen van de overheid om de ziekte in te dammen. Dat liet de Britse marktonderzoeker Markit weten op basis van zijn inkoopmanagersindex.

Die index voor de Italiaanse dienstensector kelderde vorige maand naar 17,4, de laagste stand ooit. Italië is het zwaarst getroffen land in Europa. Door de coronacrisis is het openbare leven er vrijwel geheel tot stilstand gekomen en liggen veel bedrijven stil.

Het gaat bij deze peiling bijvoorbeeld om de toerismebranche, de luchtvaart, horeca en de detailhandel. Die zijn allemaal meegenomen onder het kopje dienstensector. Een niveau van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp. In februari stond de graadmeter nog op 52,1.

Ook in Duitsland, de grootste economie van Europa, was duidelijke krimp te zien. Daar kwam de graadmeter volgens een herzien cijfer uit op 31,7. In Frankrijk ging de bedrijvigheid ook flink omlaag. Voor de dienstensector in de gehele eurozone kwam de inkoopmanagersindex volgens Markit uit op een definitieve stand van 26,4, wat nog iets zwakker is dan bij een eerdere raming. Ook in het Verenigd Koninkrijk was sprake van een stevige krimp.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links